Рецепти

Овочеве рагу з баклажанами

Овочеве рагу з баклажанами. Це чудове овочеве рагу з баклажанами завжди виходить не тільки смачним і красивим, але ще і дуже ароматним і смачним. Готується воно надзвичайно просто, достатньо швидко і ви самі не помітите, як прекрасне овочеве блюдо буде вже на столі радувати ваших друзів і близьких. Мені подобається, що таке рагу з баклажанами можна подавати як основну страву на вечерю, а можна використовувати як гарнір і навіть запропонувати як холодну овочеву салатну закуску.

Овочі для цієї страви ви можете підбирати по своєму бажанню і можливостям, використовувати ті, які вам доступні в даний момент. У будь-якому випадку, овочеве рагу виходить ніжним, соковитим і дуже апетитним. Готувати його краще всього в глибокій сковороді, щоб було зручно перемішувати і тушкувати.

Складові:

  • 2 невеликих молодих баклажана
  • 2 болгарських перця
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 1 велика цибулина
  • голівка часнику
  • будь-яка зелень
  • сіль, перець за смаком
  • 3 – 4 ст ложки рослинної олії

Спосіб приготування

Під час приготування я не дотримуюся точного часового інтервалу між викладанням інгредієнтів, але строго дотримуюся черговості закладки овочів. В першу чергу нарізаємо баклажани середніми шматочками і починаємо обсмажувати на рослинній олії до невеликої рум’яності, періодично перемішуючи. За цей час чистимо і шаткуємо моркву тонкою соломкою, як тільки ми її підготували, то тут же приєднуємо до баклажанів. Обсмажуємо разом, перемішуючи, і відразу ж готуємо цибулю, ріжемо тонкими півкільцями і відправляємо в сковороду.

Тепер прийшла черга болгарських перців, ріжу середніми скибочками, щоб вони добре відчувалися в готовому рагу. Також відправляємо їх до овочевої суміші і продовжуємо смажити, помішуючи. Помідори нарізаємо на великі шматочки (за бажанням спочатку можна зняти з них шкірку) і викладаємо в рагу.

На цьому етапі приготування солимо, перчимо, додаємо ароматні приправи і тушкуємо все разом хвилин 7 – 10. Останніми інгредієнтами закладаємо часник (я люблю додавати його цілими зубчиками, ви можете подрібнити, на свій розсуд) і посічену зелень. Даємо рагу ще хвилин 5 – 7, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо хвилин на 15, щоб всі овочі обмінялися ароматами.

Смачного.

Також читайте: ЯК СМАЧНО ПРИГОТУВАТИ ОВОЧІ НА ГРИЛІ

Останні новини

Тарабарова привітала свій рідних Херсон з Днем міста

Українська співачка Світлана Тарабарова звернулася до свого рідного міста Херсон у День його народження, який…

Наталка Денисенко поділилась кадрами з 6-річним сином на відпочинку

Відома українська акторка Наталка Денисенко вирушила на відпочинок разом зі своїм 6-річним сином Андрієм, який…

Смачні запечені на грилі баклажани

Запечені на грилі баклажани — це чудовий літній гарнір або закуска. Їх можна подавати як…

Смачний рулет із лаваша з фаршем

Рулет із лаваша з фаршем — це смачна і проста страва, яка ідеально підходить для…

Смачне шоколадне печиво з карамеллю

Шоколадне печиво з карамеллю — справжня насолода для любителів солодкого. Вдале поєднання гіркого шоколаду і…

Андрій Бєдняков звернувся до 9-річної доньки та поділився кумедними фото з нею

У родині відомого українського ведучого та гумориста Андрія Бєднякова сьогодні особливий день — його донька…