Рецепти

Овочеве рагу з баклажанами

Овочеве рагу з баклажанами. Це чудове овочеве рагу з баклажанами завжди виходить не тільки смачним і красивим, але ще і дуже ароматним і смачним. Готується воно надзвичайно просто, достатньо швидко і ви самі не помітите, як прекрасне овочеве блюдо буде вже на столі радувати ваших друзів і близьких. Мені подобається, що таке рагу з баклажанами можна подавати як основну страву на вечерю, а можна використовувати як гарнір і навіть запропонувати як холодну овочеву салатну закуску.

Овочі для цієї страви ви можете підбирати по своєму бажанню і можливостям, використовувати ті, які вам доступні в даний момент. У будь-якому випадку, овочеве рагу виходить ніжним, соковитим і дуже апетитним. Готувати його краще всього в глибокій сковороді, щоб було зручно перемішувати і тушкувати.

Складові:

  • 2 невеликих молодих баклажана
  • 2 болгарських перця
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 1 велика цибулина
  • голівка часнику
  • будь-яка зелень
  • сіль, перець за смаком
  • 3 – 4 ст ложки рослинної олії

Спосіб приготування

Під час приготування я не дотримуюся точного часового інтервалу між викладанням інгредієнтів, але строго дотримуюся черговості закладки овочів. В першу чергу нарізаємо баклажани середніми шматочками і починаємо обсмажувати на рослинній олії до невеликої рум’яності, періодично перемішуючи. За цей час чистимо і шаткуємо моркву тонкою соломкою, як тільки ми її підготували, то тут же приєднуємо до баклажанів. Обсмажуємо разом, перемішуючи, і відразу ж готуємо цибулю, ріжемо тонкими півкільцями і відправляємо в сковороду.

Тепер прийшла черга болгарських перців, ріжу середніми скибочками, щоб вони добре відчувалися в готовому рагу. Також відправляємо їх до овочевої суміші і продовжуємо смажити, помішуючи. Помідори нарізаємо на великі шматочки (за бажанням спочатку можна зняти з них шкірку) і викладаємо в рагу.

На цьому етапі приготування солимо, перчимо, додаємо ароматні приправи і тушкуємо все разом хвилин 7 – 10. Останніми інгредієнтами закладаємо часник (я люблю додавати його цілими зубчиками, ви можете подрібнити, на свій розсуд) і посічену зелень. Даємо рагу ще хвилин 5 – 7, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо хвилин на 15, щоб всі овочі обмінялися ароматами.

Смачного.

Також читайте: ЯК СМАЧНО ПРИГОТУВАТИ ОВОЧІ НА ГРИЛІ

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…