Овочеве рагу з баклажанами. Це чудове овочеве рагу з баклажанами завжди виходить не тільки смачним і красивим, але ще і дуже ароматним і смачним. Готується воно надзвичайно просто, достатньо швидко і ви самі не помітите, як прекрасне овочеве блюдо буде вже на столі радувати ваших друзів і близьких. Мені подобається, що таке рагу з баклажанами можна подавати як основну страву на вечерю, а можна використовувати як гарнір і навіть запропонувати як холодну овочеву салатну закуску.
Овочі для цієї страви ви можете підбирати по своєму бажанню і можливостям, використовувати ті, які вам доступні в даний момент. У будь-якому випадку, овочеве рагу виходить ніжним, соковитим і дуже апетитним. Готувати його краще всього в глибокій сковороді, щоб було зручно перемішувати і тушкувати.
Складові:
- 2 невеликих молодих баклажана
- 2 болгарських перця
- 2 помідори
- 2 моркви
- 1 велика цибулина
- голівка часнику
- будь-яка зелень
- сіль, перець за смаком
- 3 – 4 ст ложки рослинної олії
Спосіб приготування
Під час приготування я не дотримуюся точного часового інтервалу між викладанням інгредієнтів, але строго дотримуюся черговості закладки овочів. В першу чергу нарізаємо баклажани середніми шматочками і починаємо обсмажувати на рослинній олії до невеликої рум’яності, періодично перемішуючи. За цей час чистимо і шаткуємо моркву тонкою соломкою, як тільки ми її підготували, то тут же приєднуємо до баклажанів. Обсмажуємо разом, перемішуючи, і відразу ж готуємо цибулю, ріжемо тонкими півкільцями і відправляємо в сковороду.
Тепер прийшла черга болгарських перців, ріжу середніми скибочками, щоб вони добре відчувалися в готовому рагу. Також відправляємо їх до овочевої суміші і продовжуємо смажити, помішуючи. Помідори нарізаємо на великі шматочки (за бажанням спочатку можна зняти з них шкірку) і викладаємо в рагу.
На цьому етапі приготування солимо, перчимо, додаємо ароматні приправи і тушкуємо все разом хвилин 7 – 10. Останніми інгредієнтами закладаємо часник (я люблю додавати його цілими зубчиками, ви можете подрібнити, на свій розсуд) і посічену зелень. Даємо рагу ще хвилин 5 – 7, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо хвилин на 15, щоб всі овочі обмінялися ароматами.
Смачного.
Також читайте: ЯК СМАЧНО ПРИГОТУВАТИ ОВОЧІ НА ГРИЛІ