Це незвичайне турецьке блюдо дійсно дуже схоже на українські голубці, проте в них зовсім немає капусти, та й начинка в них може бути досить різноманітною. Блюдо виходить не тільки цікавим, незвичним, але і дуже смачним.
Замість звичного капустяного листя візьмемо спеціальне тісто, чимось схоже на пельменне, але більш еластичне. Для його приготування візьмемо склянку води, додамо трохи солі, соду – 2/3 чайної ложки, просіяне борошно – 2 повних склянки і рослинну олію – 2 столові ложки. Замішуємо туге тісто і даємо йому відлежатися під плівкою (або в плівці) поки будемо готувати начинку.
Візьмемо подрібнене куряче філе, але можна взяти і будь-який фарш. В Туреччині це блюдо готують зазвичай з кус-кусом або білим рисом, однак не менш цікавий варіант виходить з гречкою. Також нам потрібно на 500 грамів фаршу і 80 – 100 грамів гречки одна велика цибулина, пару зубків часнику, подрібнена зелень петрушки або кінзи, і, звичайно, спеції.
Гречку попередньо промиваємо, заливаємо окропом, накриваємо щільно кришкою і розпарюємо (якщо хочеться приготувати страву з рисом, то його також розпарюємо і трохи проварюємо в мікрохвильовці). Підготовлену гречку змішуємо з фаршем, додаємо подрібнену цибулю і зелень, трохи солі, мелений перець, копчену мелену паприку, трохи кумина, подрібнений часник. Можна додати і мелений червоний перець, якщо хочеться зробити страву гострою.
Тісто розкатуємо, змащуючи його олією, в дуже тонкий пласт. Нарізаємо пласт на квадрати рівного розміру, стороною в 11 – 13 см. Розкладаємо в квадрати начинку і звертаємо голубці.
У глибоку сковороду наливаємо трохи олії, додаємо зубчик подрібненого часнику, трохи спецій і терту моркву – досить 1 або 2. Якщо хочеться, можна додати подрібнену цибулю і солодкий перець. Як тільки морква трохи обжариться, доливаємо приблизно 200 мл води (можна замінити томатним соком) і додаємо ложку вершкового масла. Даємо суміші прокипіти, після чого викладаємо в неї заготовки голубців.
Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо нагрів до середнього і тушкуємо приблизно 30 – 35 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді разом з морквяною підливою, коржами або білим хлібом. Можна додатково подати соус або сметану.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…