Звичні нам чебуреки готуються з тонко розкатаного тіста та начинки у вигляді фаршу. Проте влітку ми пропонуємо приготувати тісто для чебуреків із кабачків. Воно дуже просте і швидке, а головне – не вимагає розкочування.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1-2 шт. (приблизно 500 г)
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Часник – 1 часточка
- Борошно пшеничне – 110 г
- Сир – 40 г
- Шинка – 100 г
- Рафінована олія для смаження – по 1 ч.л. на 1 чебурек
Приготування:
Відіжміть натертий кабачок. Вбийте яйце, посоліть і поперчіть до смаку. Всипте борошно і розмішайте. А для начинки натріть і з’єднати сир з шинкою.
На гарячу сковороду з олією покладіть 2-3 ст.л кабачкової маси та рівномірно розподіліть її по сковороді. Дайте кабачковому млинцю трохи схопитися. Візуально поділіть млинець навпіл і викладіть на половину трохи начинки.
Закрийте начинку, склавши млинець навпіл і трохи притиснувши його. Перевертаючи чебурек з одного боку на інший, доведіть його до готовності.
Готові чебуреки викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.
Смачного!