Це незвичайна страва. Вона дуже проста у приготуванні, тому що збираю страву із сирих продуктів (відварювати чи обсмажувати нічого не треба). Просто закриваю фарш листям пекінської капусти, швидко готую на плиті та в духовці. Виходить оригінальна, красива, соковита і смачна страва. Потрібно мінімум простих продуктів.
Інгредієнти:
- 300 г м’ясного фаршу
- 6 листя пекінської капусти
- 2 курячі яйця (СО)
- 5 ст. л. без гірки борошна
- 1 ст. л. без гірки крохмалю
- за смаком рослинна олія
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування підходить будь-який фарш, у мене яловичий. Доповнюємо фарш сіллю, меленим перцем і перемішуємо. Крім спецій та солі у фарш нічого не додаємо. За смаком страва вийде як із цілими шматочками м’яса.
У листя пекінської капусти відрізаємо ніжні частини.
На половину ніжного листя розподіляємо фарш (по 1/6 частини).
Закриваємо фарш другою половиною листа і притискаємо. Якщо на листі утворюються невеликі дірочки, то з внутрішньої сторони закриваємо їх невеликими шматочками листя, яке відриваємо від відрізаних частин.
Борошно перемішуємо з крохмалем, так що панування краще скріплюється з листям і не відшаровується. У глибокій тарілці збиваємо вилкою яйця із сіллю. У борошні з крохмалем обвалюємо заготовки з капусти з фаршем, а потім занурюємо в яйцях.
Викладаємо капусту з фаршем по 3 шт. у гарячу олію (3-4 ст. л.) і обсмажуємо на середньому вогні близько 2 хвилин.
Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 2 хвилини. Ні фарш, ні капуста за цей час не встигнуть приготуватись, страва тільки зарум’яниться.
Перекладаємо обсмажену капусту з фаршем у форму, накриваємо фольгою та запікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 15 хвилин.
Капуста стає ніжною, фарш повністю готовий. Страва пахне чудово.
Перекладаємо м’ясну страву на тарілку і одразу подаємо з улюбленим гарніром.
Фарш виходить ніжним та соковитим, капуста м’яка. За рахунок того, що у фарш не додавали нічого крім спецій та солі, смак у страви як із цілими шматочками м’яса. Це цікаво та дуже смачно.
Смачного!!!