Ніжні і дуже смачні оладки!
Інгредієнти:
- Головка капусти – 400 г
- Кефір – 200 мілілітрів
- Яйце куряче – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Борошно – 3-5 столових ложок
- Розпушувач або сода – 0,5 чайної ложки
- Сіль, перець та спеції – на свій смак
Приготування:
Беремо половину капустяної головки і якомога дрібніше шаткуємо і перекладаємо в глибоку миску.
Потім солимо і добре віджимаємо руками, щоб капуста зменшилася в розмірах приблизно вдвічі. Далі цибулю натираємо в капусту на великій тертці і добре змішуємо все ложкою.
Вливаємо кефір, додаємо яйце, борошно, розпушувач або соду і ретельно змішуємо, щоб усі продукти перемішалися в тісто (має вийти як густа сметана).
Розігріваємо сковорідку, вливаємо олію і за допомогою столової ложки викладаємо капустяне тісто. Обсмажуємо приблизно по півтори хвилини по обидва боки до золотистості.
Потім викладаємо оладки на паперову серветку, щоб прибрати зайву олію.