Сьогодні готую рибу одночасно з картоплею у духовці. Використовую звичайнісінькі продукти, готується не складно.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії
- 1 цибуля
- 1 морква
- 600 г картоплі
- сіль перець
- 2 ст. сметани або майонезу
- сік половинки лимона
Приготування:
Беремо скумбрію – 2 штучки, обробляємо та нарізаємо на відповідні шматочки. Потім кожен шматочок риби потрібно посолити з усіх боків.
За бажанням посипаємо улюбленими спеціями для риби або чорним меленим перцем. Після чого поливаємо лимонним соком і поки що відставляємо убік.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву і картоплю розрізаємо навпіл і теж нарізаємо тонкими кружальцями.
Перекладаємо всі підготовлені овочі в миску. Додаємо сіль і чорний мелений перець, кладемо 2 столові ложки сметани або майонезу і добре перемішуємо ложкою.
Залишилося будь-яку форму для духовки змастити олією, викласти наші овочі, рівномірно розподілити формою і зверху викласти підготовлені шматочки скумбрії.
Наливаємо сюди буквально 100 мл. води та накриваємо форму фольгою. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів на 30 хвилин.
Потім знімаємо фольгу і продовжуємо запікати ще 10-15 хвилин до готовності картоплі, орієнтуйтеся по духовці.
Готову страву перекладаємо на тарілку та подаємо до столу. Скумбрія, приготовлена в духовці, виходить дуже смачна, та ще й з ніжною картоплею завжди користується популярністю.
Відмінний варіант для сімейної вечері.