Нове

Один із простих варіантів приготування риби: скумбрія з картоплею в духовці

Сьогодні готую рибу одночасно з картоплею у духовці. Використовую звичайнісінькі продукти, готується не складно.

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 600 г картоплі
  • сіль перець
  • 2 ст. сметани або майонезу
  • сік половинки лимона

Приготування:

Беремо скумбрію – 2 штучки, обробляємо та нарізаємо на відповідні шматочки. Потім кожен шматочок риби потрібно посолити з усіх боків.

За бажанням посипаємо улюбленими спеціями для риби або чорним меленим перцем. Після чого поливаємо лимонним соком і поки що відставляємо убік.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву і картоплю розрізаємо навпіл і теж нарізаємо тонкими кружальцями.

Перекладаємо всі підготовлені овочі в миску. Додаємо сіль і чорний мелений перець, кладемо 2 столові ложки сметани або майонезу і добре перемішуємо ложкою.

Залишилося будь-яку форму для духовки змастити олією, викласти наші овочі, рівномірно розподілити формою і зверху викласти підготовлені шматочки скумбрії.

Наливаємо сюди буквально 100 мл. води та накриваємо форму фольгою. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів на 30 хвилин.

Потім знімаємо фольгу і продовжуємо запікати ще 10-15 хвилин до готовності картоплі, орієнтуйтеся по духовці.

Готову страву перекладаємо на тарілку та подаємо до столу. Скумбрія, приготовлена в духовці, виходить дуже смачна, та ще й з ніжною картоплею завжди користується популярністю.

Відмінний варіант для сімейної вечері.

Нове

Популярне