Кабачки, як відомо, овочі корисні. З них можна приготувати масу смачних та апетитних страв. Існує безліч різноманітних рецептів, щоб не повторюватись і щодня готувати щось цікаве. Напевно, ви вже встигли приготувати оладки, запіканки, нафарширувати човники тощо. А мені раптом згадався “старий” і простий рецепт.
Приготування:
Кабачки ретельно миємо, витираємо, при необхідності зрізаємо тонким шаром шкірку.
Нарізаємо так, щоб вийшли кружки завширшки близько 0,7 – 1,5 см.
Якщо насіння велике і щільне, то видаляємо його.
У тарілку насипаємо борошно і обвалюємо кожен кружок кабачка з обох боків. Борошно попередньо солимо і перчимо до смаку.
Нагріємо сковороду, наливаємо олію і викладаємо кабачки.
Обсмажуємо до рум’яної скоринки, потім перевертаємо та обсмажуємо з іншого боку.
-Готові кабачки викладаємо на велику тарілку та посипаємо зверху сиром.
Обсмажуємо наступну партію. А самі тим часом займемося начинкою. Для її приготування нам знадобляться: зелень у вигляді кропу або петрушки, а також часник, сіль і смачна із запахом (нерафінована) олія. Кріп і часник дрібно нарізаємо, солимо і поливаємо олією. Усі інгредієнти перемішуємо.
Розкладаємо начинку на кабачки.
Смачного!