Сьогодні приготуємо швидкі пиріжки з цибулею та яйцем. Рецепт для лінивих, дуже простий. Тісто готується за лічені хвилини. Пиріжки виходять смачні та пишні, навіть коли охолонуть.
Інгредієнти:
- кефір – 400 мл. (2 склянки)
- сода – 1 ч.л.
- 1 яйце
- сіль – 1 ч.л.
- борошно – 3 ст.л.
- відварене яйце – 4 шт.
- пучок зеленої цибулі
- рослинна олія
Приготування:
У миску наливаємо 2 склянки кефіру, кладемо одну чайну ложку соди і перемішуємо віночком. Додаємо одне яйце та одну неповну чайну ложку солі. Перемішуємо.
Просіюємо порціями 3 склянки борошна та замішуємо тісто. Воно вийде досить густим і повільно сповзатиме з ложки.
Тісто готове, приготуємо начинку. Пучок зеленої цибулі нарізаємо, 4 круто відварені яйця нарізаємо кубиком і все разом відправляємо в миску до тіста і трохи перемішуємо.
Також пиріжки можна зробити з вишнею, яблуками або цукатами, просто солі в тісто додати менше. Або приготувати з шинкою та зеленню, буде теж смачно.
На сковороду наливаємо олію, розігріваємо і за допомогою ложки викладаємо тісто у вигляді пиріжків.
Смажимо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору, як тільки пиріжки підрум’янилися, перевертаємо на інший бік. Виходять дуже пишні та м’які.
Викладаємо пиріжки на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія. І з рештою тіста проробляємо все те ж саме. Подаємо до столу з чаєм чи кавою.
Такий швидкий і простий рецепт пиріжків на кефірі однозначно вартий уваги. Готується все миттєво із звичайних та доступних продуктів.
Смачного