Нове

Одна з найпростіших у приготуванні страв (все нарізаю і одразу в духовку)

Ця страва має безліч варіантів приготування, покажу один з улюблених. Готувати можна з будь-яким м’ясом та овочами. Просто все нарізаю, викладаємо в горщики та запікаю в духовці. Нічого заздалегідь обсмажувати не треба. Люблю страви в горщиках за простоту в приготуванні (біля плити стояти не треба), аромат і особливий смак.

Інгредієнти:

  • 300 г індички (філе грудки)
  • 300 г картоплі (2 шт. середні)
  • 150 г печериць
  • 1 цибуля (середня)
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. сметани
  • 1 лавровий лист
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування беру глиняні горщики об’ємом 500 мл (2 шт.), Можна готувати і в одному великому горщику. Картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки, ділимо навпіл і викладаємо в горщики. Солимо і перчимо.

Цибулю нарізаємо дрібно, зубчики часнику очищаємо і по половині відправляємо в горщики.

Печериці нарізаємо на середні скибочки і розміщуємо по ½ частини в горщиках. Трохи солимо і перчимо.

Філе індички нарізаємо на середні шматочки, посипаємо сіллю, перцем і перемішуємо. Додаємо на гриби по ½ частини та доповнюємо лавровим листом (по ½ шт.).

Сметану (по 2 ст. л.) додаємо на індичку та розподіляємо. Трохи перчимо. Ні воду, ні бульйон у горщики не додаємо. При запіканні рідина виділиться з овочів, грибів та м’яса.

Горщики закриваємо кришками або кількома шарами фольги, як у мене, і ставимо в духовку. Включаємо на 180 градусів та готуємо 60 хвилин.

Готове блюдо виймаємо. На дні утворюється дуже смачний соус, аромат у страви чудовий.

Горщики відразу подаємо на стіл і за бажанням посипаємо зеленню. Овочі та гриби при запіканні стають м’якими, а індичка дуже соковита та ніжна. І аромат, і смак просто чудові. Готувати можна з будь-яким м’ясом та овочами.

Смачного!!!

Нове

Популярне