Домашнє приготування їжі «з димком» стає доброю традицією, а іноді перетворюється на ритуал. Знання всіх тонкощів забезпечить максимальний комфорт від приготування, зробить його безпечним.
Розпалювачі вогню
З цього приладу починається головне таїнство – поява вогню. Тільки тепер воно відбувається цивілізовано, без дратівливого цвіркання банальними сірникам об коробки. І зовсім безпечно, на відміну традиційних запальничок. Зверніть увагу: спеціальні рідини не потрібні. Якщо хочете, розпал можна зробити прискореним, продовживши час розпалювання.
Тріска та вугілля
Головні джерела жару та деревних ароматів при копченні. Крім самих матеріалів, до них потрібні відповідні ємності:
- контейнер для тріски (захищає від промокання та займання);
- лоток для вугілля (деталь гриля).
Підготовка та догляд за продукцією
Будь то вирізка, реберця, а також піца чи овочі – немає проблем. Застосовуйте інструменти щодо ситуації:
- кулінарні ножиці;
- сотейник та кисть для змащування;
- набори для гриля;
- підставки для курячої тушки (метал, кераміка);
- “кігті” для розривання м’яса;
- гаки та цебро для збору жиру;
- шампури різних модифікацій;
- листи, лотки в асортименті;
- шприци для маринаду;
- обробні дошки;
- лопатки та багато іншого.
Щипці
Без них украй незручно орудувати у грилі, коли м’ясо на повний хід йде до завершення своєї готовності. Виробник розробив оптимальне поєднання матеріалів, забезпечив зручність та довговічність:
- нержавіюча сталь основних деталей;
- термостійкі ручки;
- міцний шарнірно-пружинний механізм.
Термометри
Термометр – один з необхідних інструментів у приготуванні барбекю. Контролювати температуру м’яса-гриль необхідно з першої до останньої хвилини. Досвідчені кухарі знають, наскільки цей показник тісно пов’язаний із такими моментами, як:
- ступінь прожарювання;
- жорсткість/м’якість (ніжність м’якоті);
- ефект від взаємодії з додатковими інгредієнтами – соусами та приправами.
Для зручності користувача існує безліч рішень:
- цифровий термометр для гриля з контактним стрижнем та дисплеєм. Моделей багато, суть одна – штиковий метод, доступність у будь-яке місце та на потрібну глибину всередину продукту;
- стрілочні індикатори температури поверхні;
- кухарська лопатка із вбудованим термометром;
- механічні занурювальні (зазвичай йдуть у комплекті по 2-4 шт.), встановлюються на певний час, мають захист від високих температур.
Фартух та рукавички
Турбота про ваші руки – рукавички:
- силіконові для роботи з м’ясом і морепродуктами (позбавлять від зісковзування сирої їжі та запахів, легко миються, можна випрати в посудомийці);
- шкіряні жаростійкі рукавички для захисту від пошкоджень та опіків під час роботи з високими температурами.
Фартух за умовчанням збереже чистоту вашого одягу, мати його в комплекті з грилем – розумна звичка.
Приладдя для чищення
Обробку гриля доводиться робити після кожної сесії. В іншому випадку кіптяву і застиглий жир ускладнять приготування при подальших використаннях пристрою. Вам знадобляться:
- щітки для гриля;
- скребки;
- металева мочалка;
- скраби .
Чохли
При виготовленні чохлів застосовується вініл високої міцності. Виріб:
- забезпечено додатковою прокладкою;
- має фіксуючі шнурки;
- відрізняється за місткістю (залежить від кількості пальників).
Підсвічування
Часто гриль та барбекю організовуються хоч і вдень, але з переходом на вечірній час, коли денного світла вже не залишається. Штучний приходить йому на зміну, але важлива точковість і водночас повне охоплення робочої зони. Спеціальне підсвічування вирішить проблему.
Американські грилі та аксесуари для гриля та барбекю ви зможете придбати у магазині « Грілекс ». У нас зібрані лише найкращі моделі грилів від провідних світових виробників.