Я закохалася у терті пироги! Вони такі розсипчасті, просто тануть у роті. М’які та ароматні! Їх можна готувати з будь-якою начинкою: з сиром, ягодами, варенням, яблуками.
Інгредієнти:
- Борошно – 400 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 180 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – щіпка
- Цукор – 100 г
- Сметана – 2 ст.л.
- Джем, повидло – 250 – 300 г
- Крохмаль – 1 ст.л.
Приготування:
З’єднуємо борошно з розпушувачем. Вершкове масло натираємо на тертці. Перетираємо борошно з маслом в крихту.
У мисці з’єднуємо яйця, цукор та дрібку солі. Збиваємо вінчиком до освітлення яєць. Додаємо сметану та перемішуємо.
Тепер рідку частину додаємо в борошно і замішуємо тісто. Готове тісто ділимо на дві частини. Одну частину забираємо в морозильну камеру на 20 хвилин.
Другу частину тіста розгортаємо в прямокутник товщиною приблизно 5-7 мл. Викладаємо густе варення чи джем. Посипаємо зверху кукурудзяним крохмалем.
Зверху натираємо на тертці другу частину тіста (дістаємо з морозилки).
Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20-25 хвилин при 180 градусів.
Даємо пирогу трохи охолонути і нарізаємо на порційні шматочки, і можна наливати чай.
Смачного!