Нове

Обережно дуже смачно: знаменитий пісочний пиріг з дитинства

Я закохалася у терті пироги! Вони такі розсипчасті, просто тануть у роті. М’які та ароматні! Їх можна готувати з будь-якою начинкою: з сиром, ягодами, варенням, яблуками.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 180 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 100 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Джем, повидло – 250 – 300 г
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Приготування:

З’єднуємо борошно з розпушувачем. Вершкове масло натираємо на тертці. Перетираємо борошно з маслом в крихту.

У мисці з’єднуємо яйця, цукор та дрібку солі. Збиваємо вінчиком до освітлення яєць. Додаємо сметану та перемішуємо.

Тепер рідку частину додаємо в борошно і замішуємо тісто. Готове тісто ділимо на дві частини. Одну частину забираємо в морозильну камеру на 20 хвилин.

Другу частину тіста розгортаємо в прямокутник товщиною приблизно 5-7 мл. Викладаємо густе варення чи джем. Посипаємо зверху кукурудзяним крохмалем.

Зверху натираємо на тертці другу частину тіста (дістаємо з морозилки).

Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20-25 хвилин при 180 градусів.

Даємо пирогу трохи охолонути і нарізаємо на порційні шматочки, і можна наливати чай.

Смачного!

Нове

Популярне