Коли мова заходить про святкові салати, мало хто представляє в їхньому складі курячу печінку. Так, цей корисний продукт сьогодні незаслужено непопулярний. Максимум, що з нього готують – печінкові оладки або додають у картоплю під час смаження пиріжків.
Але сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом салату, який напевно переконає вас у тому, що і салати з печінкою можуть бути ще якими смачними!
Салат виходить ніжним та ошатним, тому його можна готувати на будь-яке свято, а на носі скоро Новий рік!
Інгредієнти:
Насамперед нам необхідно відварити печінку, попередньо зачистивши її від плівок та жиру. Кладемо підготовлену печінку в холодну воду, чекаємо на закипання води, додаємо трохи солі і варимо протягом 20 хвилин, до повної готовності. В окремій каструлі відварюємо моркву до м’якості. А в третій каструльці варимо яйця круто (7-9 хвилин після закипання).
Поки необхідні інгредієнти варяться, беремо цибулю, очищаємо її і нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
І підсмажуємо її до м’якості на розігрітій олії. Знімаємо з вогню та даємо цибулі охолонути до кімнатної температури.
Готову печінку виймаємо з бульйону та остуджуємо. А потім натираємо на великій тертці.
Моркві також даємо охолонути, а потім чистимо і також тремо.
Огірки подрібнюємо так само і обов’язково віджимаємо від соку – інакше салат «попливе».
Зварені яйця опускаємо в холодну воду, чекаємо, доки повністю охолонуть. Потім чистимо, поділяємо на білки та жовтки. Білки тремо на великій тертці.
А жовтки – на дрібній.
Коли всі продукти будуть підготовлені, приступаємо до збирання салату. Оскільки він буде листковим, його краще викладати у прозорий салатник або, на плоску тарілку з використанням кулінарного кільця. Після встановлення кільця на тарілці робимо тонкий шар майонезу (або сіточку – як вам зручніше). Викладаємо половину від усієї кількості печінки. Якщо ви забули її посолити при варінні, зараз не пізно виправити це, але сіль у такому випадку бажано використовувати дрібну. Змащуємо печінку тонким шаром майонезу.
Зверху викладаємо цибулю. Її змащувати майонезом не потрібно.
Далі – терті огірки + майонез.
Наступний шар – яєчні білки, які також промазуємо майонезом.
Зверху викладаємо залишок печінки і наносимо майонезний прошарок.
Передостанній шар – морква із майонезом.
А останній – жовтки.
Знімаємо кільце і прикрашаємо салат.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…