Нове

Новорічна закуска з шампіньйонів: підкорить всіх

Наближаються свята і кожна господиня замислюється, яку закуску приготувати на стіл, щоб було смачно, швидко і бюджетно. Для любителів грибів пропоную печериці по-корейськи. Грибочки бажано вибирати дрібні, але якщо не пощастило, просто розрізати наявні. Гостроту регулювати за бажанням і головне – витримати час маринування. Гості точно будуть вихваляти кулінарні здібності господині.

Інгредієнти:

  • гриби невеликого розміру – 1 кг
  • зелень (кріп, петрушка) – невеликий пучок
  • яблучний оцет – 50 мл
  • рослинна олія – 130 мл
  • соєвий оцет – 5 ст. л.
  • часник – 6-7 зубчиків
  • кунжут – 3 ч. л.
  • лавровий лист – 5 шт.
  • перець горошок – 10 шт.
  • перець чилі (за бажанням) – 1 ч. л.
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • цукор – 1-2 ч. л.
  • дрібка солі

Приготування:

  • Беру гриби невеликого розміру (якщо великі – розрізаю навпіл) відварюю в підсоленій воді 15 хвилин, відціджую і охолоджую.
  • Поки варяться і охолоджуються гриби готую соус: рослинна олія, соєвий оцет, яблучний оцет, гірчицю в зернах, дрібно нарізаний часник, перець чилі (за бажанням), кунжут, перець горошок, лавровий лист, зелень (кріп і петрушка), цукор, щіпку солі. Перемішую і даю трохи настоятися.
  • Гриби заливаю соусом і перемішую.
  • Накриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник маринуватися на 12-24 години (краще на 24), періодично помішуючи.

Смачного!

Також читайте: НАЙСМАЧНІШИЙ ГРИБНИЙ САЛАТ БЕЗ МАЙОНЕЗУ

Нове

Популярне