Мода та Стиль

Ніжний яблучний пиріг “Хмарка”. Готую всю осінь!

Спробуйте приготувати ось такий сирний пиріг з яблуками. Смачний, начинка являє собою ніжне суфле.

Цей простий рецепт випічки в домашніх умовах порадує Вас своєю легкістю і дивовижним результатом!

Для приготування нам знадобиться:

Для тіста (форма 23 см):

  • сметана 20% – 120 г;
  • борошно – 240 г;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • вершкове масло – 120 г;
  • цукор – 40 г

Для начинки:

  • сир – 500 г;
  • сметана 20% – 150 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – 3 шт;
  • вершкове масло – 60 г;
  • крохмаль картопляний – 20 г;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • яблука – 500 г

Приготування:

1. Випікати пиріг буду в роз’ємному кільці діаметром 23 см. Дно застелити фольгою в два шари. Борти за бажанням можна змастити олією без запаху.

2. В окрему миску просіваємо борошно, сюди ж додаємо розпушувач. Добре розмішуємо, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.

3. Вершкове масло нарізане кубиками поміщаємо в чашу блендера. додаємо сіль, цукор і сметану. Збиваємо блендером кілька секунд. Повинна вийти гладка консистенція.

4. Потім сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.

5. Нам потрібно щоб воно зібралося в кулю. Прибираємо його в пакет і відправляємо в холодильник приблизно на 20 хвилин.

6. Тепер займемося приготуванням начинки. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків. В однорідний сир додаємо жовтки, цукор, ванільний цукор і сметану.

7. Перемішуємо все це блендером. В отриману масу всипаємо крохмаль. Знову збиваємо все блендером і у нас повинна вийти однорідна маса.

8. Окремо білки збиваємо до міцних, стійких піків. Дуже акуратно добавляємо в сирну масу збиті білки. В результаті виходить легка, повітряна і дуже ароматна сирна маса.

9. Дістаємо наше тісто і розподіляємо його руками за формою, формуємо бортики висотою близько 5-6 см. Постарайтеся, щоб тісто було однакової товщини. Яблука нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо їх по тісту.

10. Перекладаємо зверху на яблука сирну суміш, рівномірно розподіляючи її ложкою.

11. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. Я випікала його рівно одну годину.

12. Готову випічку охолоджуємо, дістаємо з форми. Ріжемо на порції і приступаємо до чаювання.

13. Пиріг виходить неймовірно смачним, в ньому дуже багато начинки, а головне він добре пропікається. Повітряна начинка просто тане в роті!

Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІКАННЯ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

 

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…