Спробуйте приготувати ось такий сирний пиріг з яблуками. Смачний, начинка являє собою ніжне суфле.
Цей простий рецепт випічки в домашніх умовах порадує Вас своєю легкістю і дивовижним результатом!
Для приготування нам знадобиться:
Для тіста (форма 23 см):
- сметана 20% – 120 г;
- борошно – 240 г;
- розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
- вершкове масло – 120 г;
- цукор – 40 г
Для начинки:
- сир – 500 г;
- сметана 20% – 150 г;
- цукор – 120 г;
- яйця – 3 шт;
- вершкове масло – 60 г;
- крохмаль картопляний – 20 г;
- ванільний цукор – 8 г;
- яблука – 500 г
Приготування:
1. Випікати пиріг буду в роз’ємному кільці діаметром 23 см. Дно застелити фольгою в два шари. Борти за бажанням можна змастити олією без запаху.
2. В окрему миску просіваємо борошно, сюди ж додаємо розпушувач. Добре розмішуємо, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.
3. Вершкове масло нарізане кубиками поміщаємо в чашу блендера. додаємо сіль, цукор і сметану. Збиваємо блендером кілька секунд. Повинна вийти гладка консистенція.
4. Потім сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
5. Нам потрібно щоб воно зібралося в кулю. Прибираємо його в пакет і відправляємо в холодильник приблизно на 20 хвилин.
6. Тепер займемося приготуванням начинки. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків. В однорідний сир додаємо жовтки, цукор, ванільний цукор і сметану.
7. Перемішуємо все це блендером. В отриману масу всипаємо крохмаль. Знову збиваємо все блендером і у нас повинна вийти однорідна маса.
8. Окремо білки збиваємо до міцних, стійких піків. Дуже акуратно добавляємо в сирну масу збиті білки. В результаті виходить легка, повітряна і дуже ароматна сирна маса.
9. Дістаємо наше тісто і розподіляємо його руками за формою, формуємо бортики висотою близько 5-6 см. Постарайтеся, щоб тісто було однакової товщини. Яблука нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо їх по тісту.
10. Перекладаємо зверху на яблука сирну суміш, рівномірно розподіляючи її ложкою.
11. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. Я випікала його рівно одну годину.
12. Готову випічку охолоджуємо, дістаємо з форми. Ріжемо на порції і приступаємо до чаювання.
13. Пиріг виходить неймовірно смачним, в ньому дуже багато начинки, а головне він добре пропікається. Повітряна начинка просто тане в роті!
Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ВИПІКАННЯ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ