Тортики без випічки користуються великою популярністю. Готувати ми будемо сирний тортик “Орео”. Основою послужить печиво Орео, а на ній ми розташуємо найніжніший сирний шар з шматочками печива.
Сирний торт без випічки “Орео”:
Для основи:
- Печиво Орео – 180 г
- Вершкове масло – 60 г
Сирний шар:
- Сир – 600 г
- Згущене молоко – 280 мл
- Сметана – 230 г (вершки 33%)
- Желатин – 18 г
- Вода – 110 мл
- Печиво Орео – 8-12 шт
Приготування:
- Печиво Орео подрібнюємо в крихту за допомогою блендера.
- До печива додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до однорідної маси.
- Дно форми 20-24 см. Застилаємо пергаментом і формуємо основу тортика. Прибираємо в холодильник.
- Готуємо сирну основу. Для початку заливаємо желатин водою і залишаємо на 10 хвилин набухати.
- Далі до сиру додаємо згущене молоко і пробиваємо все блендером до однорідності.
- Далі додаємо сметану і пробиваємо ще раз.
- Набряклий желатин необхідно розпустити. Я просто ставлю в мікрохвильовку на 30-40 секунд і перемішую. Дивіться, щоб желатин НЕ закипів, але при цьому розчинився. Ідеальна температура 60-70 С. Можна розпустити на водяній бані.
- Потім додаємо розпущений желатин в сирну суміш. Додаємо по чуть-чуть кожен раз перебиваючи блендером.
- Печиво Орео ріжемо на великі шматочки. Кількість дивіться на свій розсуд, я додала 8 і мені здалося мало. Додаємо печиво в сирну суміш і перемішуємо.
- Виливаємо сирний шар на основу. Все розрівнюємо і прибираємо в холодильник до застигання.
- Готовий сирний торт прикрашаємо за бажанням, я просто посипала подрібненим печивом.
Відрізаємо шматочок тортика і кличемо всі до столу попити чай. Смачного!
Також читайте: ДУЖЕ НІЖНИЙ І АРОМАТНИЙ ГАРБУЗОВИЙ КЕКС, БУДЕТЕ ГОТУВАТИ ЙОГО КОЖЕН СЕЗОН