Лимонно-лаймовий тарт – це чудовий спосіб розкрити свіжість та кислинку цитрусових у ніжному тісті. Цей рецепт захопить вас своєю неповторною смаковою гармонією та легкістю в приготуванні.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 160 г
- Жовток – 1 шт
- Вершкове масло – 75 г
- Вода – 2 ст. л
- Цукор – 15 г
- Розпушувач – 5 г
- Сіль – 1/6 ч. л
Для начинки:
- Лимон – 1 шт
- Лайм – 1 шт
- Яйця – 3 шт
- М’який сир – 140 г
- Вершки – 50 мл
- Цукор – 70 г
Приготування:
Процідіть борошно у миску, додайте сіль, розпушувач та цукор. Подрібніть масло в борошно. Додайте жовток і воду, замісіть тісто у шар. Покладіть у холодильник. Розкочуйте тісто між двома аркушами паперу для випічки. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть тісто в форму. Дно проколіть вилкою. Випікайте при 180 градусах 10 хвилин. З лимона і лайма зніміть цедру та змішайте з цукром. Вичавіть сік лайма і лимона та змішайте з цукром. Додайте яйця та збийте. Викладіть сир та додайте вершки. Перемішайте. Перелийте крем в основу та випікайте ще 30-40 хвилин до готовності.