Простий та дуже смачний десерт у склянці чудово підходить для подачі на святковий стіл. Він ароматний, ніжний, легкий і красиво виглядає на столі. Ніжні вершки чудово гармонують з легкою апельсиновою кислинкою. Ну, а порційна подача, це завжди зручно!
Такий апельсиновий десерт у склянці чудово підійде для новорічного святкового столу. Готується такий десерт без випічки дуже просто і з доступних продуктів. До апельсинового шару можна додати шматочки апельсинів. Також цей десерт можна залити шарами, чергуючи кілька разів вершковий та апельсиновий шар. Вийде гарний смугастий десерт.
Приготуйте такий ароматний та легкий апельсиновий десерт у склянці, він сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти:
Вершковий шар:
Апельсиновий шар:
Прикраса:
Приготування:
Спочатку приготуємо вершковий шар. У миску насипаємо 10 г желатину і наливаємо 50 мл води. Все перемішуємо та залишаємо набухати желатин на 10 хвилин.
У сотейник наливаємо 500 мл вершків жирністю 10%. Насипаємо 50 г цукру. Все ставимо на вогонь трохи менше від середнього. Періодично перемішуючи, нагріваємо вершки. Коли цукор розтопиться, а вершки нагрілися приблизно до 50 градусів, знімаємо їх із вогню. До кипіння вершки доводити не потрібно.
У гарячі вершки додаємо вже набряклий желатин. Все перемішуємо до повного розчинення желатину. Для цього десерту можна використовувати вершки та більшу жирність наприклад 15% або 20%.
Приготовлену масу розливаємо по склянках чи креманках, заповнюючи їх приблизно на половину. Я поділила її на 4 склянки по 290 мл кожен.
Все ставимо в холодильник застигати. У мене перший шар застиг приблизно за 1,5-2 години.
Вершковий шар застигнув, готуємо другий шар. У миску насипаємо 10 г желатину і наливаємо 50 мл води. Все перемішуємо та залишаємо набухати желатин на 10 хвилин.
500 мл апельсинового соку наливаємо в сотейник. Я використовувала покупний сік з апельсинів, але також можна взяти і свіжий. Сюди ж насипаємо 50 г цукру і додаємо набряклий желатин. Усе ставимо на вогонь.
Нагріваємо на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Як тільки желатин розчинитись, знімаємо сотейник з вогню. Апельсиновій масі даємо охолонути до кімнатної температури.
На застиглий вершковий шар виливаємо підготовлену і вже остиглу апельсинову масу.
Знову все ставимо в холодильник застигати.
Десерт застиг. Готуємо прикрасу. Беремо апельсин і відрізаємо два тонкі кружечки. Кружечки розрізаємо на 4 частини. Зверху на застиглий десерт викладаємо по 2 шматочки апельсина. Також десерт прикрашаємо листочками м’яти.
Десерт готовий, можна подавати на стіл.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…