Приготувати цей чудовий і дуже смачний пиріг можна не лише з абрикосами, але й з персиками чи сливами, у тому числі з консервованими. Але саме зі свіжими фруктами пиріг буде особливо смачним. Тому зараз, у сезон дозрівання абрикосів, не варто втрачати момент. Пиріг виходить дуже смачним. З апетитною хрусткою скоринкою, з ніжною повітряною м’якоттю і з соковитими ароматними абрикосами.
Отже, нам знадобиться 2 великі курячі яйця, 0,5 чайної ложки солі без гірки, вершкове масло – 100 грамів, цукор – 6 повних столових ложок з гіркою, сметана – 250 грамів, борошно – 230 грамів, розпушувач – 15 грамів. Також візьмемо 9 – 12 стиглих абрикосів, але за бажання можна взяти й більше.
Масло розтоплюємо в мисці, додаємо сіль, цукор, вимішуємо віночком чи лопаткою. Маса має стати однорідною і без крупинок. Додаємо яйця, трохи збиваємо, додаємо сметану і збиваємо ще раз. Просіюємо в тісто борошно з розпушувачем і вимішуємо без грудочок.
Абрикоси ретельно миємо, розрізаємо на рівні половинки, видаляємо кісточки. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї приготовлене тісто рівним шаром, розподіляючи по поверхні половинки абрикосів спинками вгору, щоб весь сік та аромат від фруктів залишився у пирозі.
Випікаємо пиріг протягом 35 хвилин при температурі 180 градусів – до апетитної рум’яної скоринки. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою. Такий пиріг чудово поєднується з кулькою ванільного або вершкового морозива.
Смачного!