Нове

Ніжний, шоколадний кекс на сметані

Кекс дуже повітряний, ніжний, і надзвичайно смачний, впевнено рецепт вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3шт
  • Цукор – 180 г
  • Рослинна олія – 150 г
  • Сметана – 200 г
  • Борошно – 150 г
  • Какао – 40 г
  • Розпушувач – 11 г
  • Шоколадний ганаш:
  • Шоколад – 100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Цукрова пудра – 3ст.л
  • Олія – 25 г

Приготування:

У глибокій ємності збиваємо яйця з цукром, до побіління та збільшення маси. Потім до яєць додаємо олію. Все добре перемішуємо та додаємо сметану.

Сметану втручаємо силіконовою лопаткою акуратними рухами, далі в загальну масу просіюємо борошно какао та розпушувач. Також акуратно все перемішуємо.

Тісто переливаємо в змащену олією форму.

Форму обстукуємо об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря, і ставимо форму в розігріту до 170 градусів форму на 30-35 хвилин.

Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити абсолютно сухою.

Кексу даємо охолонути, перевертаємо на блюдо чи підкладку.

Далі готуємо шоколадний ганаш. У гаряче молоко додаємо шоколад (у мене темний 68% какао)

Добре розмішуємо додаємо цукрову пудру за смаком та олію. Покриваємо кекс шоколадом і кличемо всіх до столу.

Смачного!

Нове

Популярне