Кекс дуже повітряний, ніжний, і надзвичайно смачний, впевнено рецепт вам сподобається.
Інгредієнти:
- Яйця – 3шт
- Цукор – 180 г
- Рослинна олія – 150 г
- Сметана – 200 г
- Борошно – 150 г
- Какао – 40 г
- Розпушувач – 11 г
- Шоколадний ганаш:
- Шоколад – 100 г
- Молоко – 100 мл
- Цукрова пудра – 3ст.л
- Олія – 25 г
Приготування:
У глибокій ємності збиваємо яйця з цукром, до побіління та збільшення маси. Потім до яєць додаємо олію. Все добре перемішуємо та додаємо сметану.
Сметану втручаємо силіконовою лопаткою акуратними рухами, далі в загальну масу просіюємо борошно какао та розпушувач. Також акуратно все перемішуємо.
Тісто переливаємо в змащену олією форму.
Форму обстукуємо об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря, і ставимо форму в розігріту до 170 градусів форму на 30-35 хвилин.
Готовність кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити абсолютно сухою.
Кексу даємо охолонути, перевертаємо на блюдо чи підкладку.
Далі готуємо шоколадний ганаш. У гаряче молоко додаємо шоколад (у мене темний 68% какао)
Добре розмішуємо додаємо цукрову пудру за смаком та олію. Покриваємо кекс шоколадом і кличемо всіх до столу.
Смачного!