Рецепти

Ніжний морквяний торт із сирним кремом – рецепт, якого ви точно не знали

Готую дуже ніжний легкий тортик з морквяними коржами та сирним кремом. У цьому тортику немає ні чого зайвого, без великої кількості масла та вершків. Якщо ви любите “правильні” тортики без зайвого жиру, то варто спробувати. Морквяні коржі вийшли повітряними та легкими, що зробило тортик зовсім невагомим. Кремом торт я також не стала обтяжувати для повної гармонії.

Інгредієнти:

Морквяний бісквіт:

  • Борошно – 160 г
  • Цукор – 130 г
  • Яйце – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Олія – 1 ст.л
  • Розпушувач – 1/2 ч.л
  • Сіль – щіпка
  • Ваніль – за смаком

Сирний крем:

  • Сир – 250 г
  • Сметана – 130 г
  • Цукрова пудра – 1-2 ст.л

Приготування:

Почнемо із приготування бісквіта. Рецепт практично класичний просто додамо моркву. Заздалегідь вмикаємо духовку на розігрів, оскільки бісквітному тісту не можна стояти, приготували і відразу в духовку розігріту запікати.

У глибокій мисці збиваємо міксером протягом 5-7 хвилин: 3 яйця, 130 г цукру і щіпку солі. Важливо збити яйця добре.

Натираємо на дрібній тертці 1 середню моркву. Додаємо в тісто моркву та 1 ст.л рослинної олії. Тепер акуратно лопаткою (не міксером) втручаємо моркву в яєчну масу.

Залишилося просіяти 160 г борошна та 1/2 ч.л розпушувача. Продовжуємо тісто перемішувати лопаткою, акуратно знизу догори. Довго не мішаємо, щойно інгредієнти з’єдналися, все готово.

У мене форма 20 см роз’ємна (без дна), тож я застелила фольгою. Інші види форм можна застелити пергаментом. Ставимо морквяний бісквіт запікатись у розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, щоб бісквіт не осів.

Готовий морквяний бісквіт повністю остуджуємо. У мене вийшло його розрізати на 4 тонкі коржі.

Для крему просто з’єднуємо 250 г сиру, 130 г сметани та 1-2 ст.л цукрової пудри. Я просто перемішую виделкою до однорідності. Можна пробити блендером за бажанням.

Як збирати торт усі знають. Верхній корж дуже тонкий, я його просто посипала цукровою пудрою та тертим шоколадом. Забираємо торт у холодильник на просочення мінімум на 2 години.

Морквяний торт з сиром готовий. Розріз дуже апетитний. Тортик добре просочився. Ніжний та легкий, просто тане у роті. Я обожнюю цей тортик. Відмінний варіант для десерту із чаєм. Виходить досить бюджетно. Спробуйте.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…