Рецепти

Ніжний і ароматний маковий торт з заварним кремом

Ділюся з вами рецептом, дуже смачного і не складного в приготуванні макового торта з заварним кремом. Макові коржі і заварний крем прекрасно доповнюють один одного. Спробувавши шматочок цього чудового тортика ви відчуєте як хрустять і лопаються зернятка маку.

Також заварний крем можна замінити на сметанний або збиті вершки. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт
  • Вершкове масло – 100 г (розтопити)
  • Цукор -100 г
  • Борошно – 100 г
  • Сухий мак – 130 г
  • Заварний крем:
  • Молоко – 750 г
  • Жовток – 2 шт
  • Цукор – 1,5 склянки (стакан 200 г)
  • Борошно – 4 – 5 ст. л
  • ванілін

Приготування:

  • Білки відділяємо від жовтків і збиваємо міксером до пишної піни. Потім поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати.
  • Жовтки поки залишаємо, ми їх будемо додавати в крем.
  • Далі в збиті білки додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
  • В окремій глибокій мисці потрібно змішати сухий мак і борошно і добре перемішати.
  • Далі суху суміш з маку і муки всипаємо в рідку масу і також перемішуємо.
  • Повинно вийти не густе однорідне тісто.
  • Дно форми змащуємо вершковим маслом або застеляємо пергаментним папером. І акуратно виливаємо тісто в форму.
  • Форму ставимо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Форма у мене діаметр 18 см.
  • Поки випікається корж приготуємо заварний крем.
  • У каструлю або сотейник виливаємо молоко, додаємо цукор, жовтки борошно і ванілін. Добре збиваємо вінчиком, щоб не було грудочок.
  • Потім крем ставимо на плиту на повільний вогонь.
  • Постійно помішуючи доводимо до закипання. Від плити нікуди не відходимо, постійно помішуємо інакше крем пригорить.
  • Коли крем почне густіти знімаємо його з плити. Коли крем трохи охолоне додаємо м’яке вершкове масло. І перемішуємо до однорідної маси також, також можна збити крем міксером.
  • Коли бісквіт трохи охолоне, розрізаємо його на три рівні частини.

Збираємо торт:

  • Збирати торт краще в кондитерському кільці або рознімній формі.
  • На дно блюда ставимо кондитерське кільце і викладаємо перший корж.
  • Зверху викладаємо кілька ложок заварного крему. І ложкою рівномірно розподіляємо його по всьому коржу.
  • Потім знову кладемо корж зверху крем і розподіляємо по всій поверхні коржа.
  • Таким чином збираємо весь торт. Трохи крему залишаємо, щоб потім обмазати краї торта. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо на 5-6 годин в холодильник, щоб торт просочився. Краще звичайно залишити торт в холодильнику на ніч.
  • На наступний день дістаємо торт з холодильника і добре обмазуємо краї кремом і зверху торт посипаємо маком і прикрашаємо на свій смак.

Смачний маковий торт готовий!

Також читайте: НІЖНИЙ ДЕСЕРТ З СИРУ ТА ЛАВАША ЗА 15 ХВИЛИН

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…