Сьогодні я пропоную вам чудовий рецепт десерту на основі сиру. Він буде чудовою заміною жирним тортам та тістечком. Цукор замінимо на згущене молоко.
Інгредієнти:
- Сир 400 г
- Ананаси консервовані 300 г
- Згущене молоко 120 мл
- Сметана 200 г
- Желатин 20 г
- Сироп ананасовий 220 г
Приготування:
- Відкриємо консервовані ананаси та відокремимо сироп від шматочків.
- Желатин заллємо сиропом, перемішаємо продукти і поки що відставимо убік.
- У чаші з’єднаємо сир, згущене молоко та сметану.
- Доведемо суміш продуктів до кремоподібного стану за допомогою блендера.
- Розтопимо желатин. Можна в мікрохвильовій печі або на вогні, як вам зручніше. Головне, щоб температура його була не вище 55-60°. Мені зручніше розтоплювати його на мінімальному вогні, і зазвичай вже при 43 ° всі кристали розчиняються при постійному помішуванні.
- Тепер даємо трохи охолонути желатину та вливаємо його у сирну масу. Добре промішуємо її блендером.
- Додаємо шматочки ананаса та добре перемішуємо продукти.
- Викладаємо сирну масу в силіконову форму. Злегка розрівнюємо та прибираємо в холодильник на 3-4 години. Форму я нічим не змащую.
- Для того, щоб дістати десерт із форми, опускаємо її в гарячу воду на 30 секунд. Або можна скористатися феном та акуратно прогріти форму по периметру.
Виходить дуже смачний та ефектний десерт!