Шалено смачні тістечка з приємним цитрусовим ароматом! Мої гості були в захваті і здивувалися, що вони готуються так швидко, з не дорогих продуктів. Ніжні, м’які та незвичайні!
Інгредієнти:
для бісквіта
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 80 г
- Борошно – 80 г
- Розпушувач – 0,5 чайної ложки
- Сіль – щіпка
- Цедра одного апельсина
для крему
- Вершки холодні 33% – 400 мілілітрів
- Цукор – 100 г
- Апельсиновий сік – 50 мілілітрів
Приготування:
У чашку вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукровий пісок, натираємо на дрібній тертці цедру апельсина і збиваємо міксером близько 5-7 хвилин.
Борошно перемішуємо з розпушувачем і у два прийоми просіюємо в тісто, перемішуємо.
Виливаємо на лист з пергаментом і розрівнюємо. Печемо 15 хв, за 180 град.
Розрізаємо на дві частини.
У вершки додаємо цукор і збиваємо міксером. Додаємо апельсиновий сік, збиваємо.
Бісквіти змащуємо (просочуємо) апельсиновим соком, зверху на один викладаємо половину крему вирівнюємо.
Кладемо другий бісквіт і змащуємо кремом.
Охолоджуємо в холодильнику та нарізаємо на шматочки.
За бажанням прикрашаємо шоколадом.
Смачного!