Покажу чудове швидке тісто. Готується воно легко, виходить ніжне, м’яке, пористе із чудовим смаком. З нього готую пиріжки та пироги з будь-якими начинками. Випікання з такого тіста довго не черствіє і залишається дуже м’яким. Сьогодні будуть пиріжки із зеленою цибулею та яйцем. Покажу, як зробити таку соковиту начинку. Пиріжки красиві, ніжні, дуже ароматні та смачні.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування:
Яйця (6 шт.) заздалегідь варимо і заливаємо холодною водою. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника. Для тіста в мисці перемішуємо сипучі продукти (борошно, розпушувач, сіль та цукор).
Одне яйце розбиваємо в чашку та перемішуємо вилкою. У сипучі продукти викладаємо розм’якшене масло, сметану і додаємо куряче яйце, але трохи залишаємо для змащування пиріжків.
Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім рукою.
Тісто довго не місимо, як все борошно піде, тісто готове. Воно спочатку виходить щільне, при охолодженні стає м’яким. Тісто округляємо, миску накриваємо і відправляємо в холодильник щонайменше на 30 хвилин (можна перекласти в пакет). Це прісне здобне тісто.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо в сковороду в гарячу олію. Готуємо 30 секунд, цибуля втратить об’єм, у неї піде гіркота і виділиться трохи соку. Відразу додаємо дрібно нарізані яйця, трохи солимо і перемішуємо (пробуємо на сіль). Таким способом начинка з яєць та зеленої цибулі завжди виходить соковита та дуже смачна.
Поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна, з тіста формуємо ковбаску та нарізаємо на 12 шматочків (загальна вага тіста 460 г). Шматочки округляємо і по одному розкочуємо в тонкі круглі коржики. Додаємо начинку (1 ст. л. з гіркою).
Краї тіста підгинаємо до середини та защипуємо.
Виходять середнього розміру пиріжки з дірочкою посередині. Форму можна надавати різну. Якщо пиріжки чи пироги готуємо із солодкою начинкою, то цукру додаємо не 1 ч. ложку, а 2 ст. ложки.
Пиріжки розміщуємо на відстані один від одного на деку і змащуємо яйцем, що залишилося. Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин.
Тістечка стають рум’яними, аромат у них просто чудовий. Тістечка виймаємо і трохи остуджуємо (можна накрити рушником).
Прісне здобне тісто виходить пористе і ніжне, воно довго не черствіє. Смак у нього свій чудовий. У пиріжків тонке тісто та велика кількість начинки. Це смачно.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…