Ділюсь рецептом смачних булочок. У них ніжне, листкове тісто з хрумким посипанням та родзинками. Готуються булочки дуже просто!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 320-330 г
- Молоко 200 мл
- Цукор 50 г
- Яйце 1 шт
- Вершкове масло 50 г
- Дріжджі сухі 5 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
Начинка:
- Вершкове масло 80 г
- Борошно 120 г
- Цукор 100 г
- Ізюм 100 г
Для змащування:
- Яйце 1 шт
Приготування:
Готую опару. Висипаю дріжджі, 1 ст.л цукру із загальної кількості та тепле молоко.
Перемішую, ставлю у тепле місце, щоб дріжджі активувалися. У тарілку для змішування додаю яйце, цукор, перемішую.
Виливаю розтоплене вершкове масло, опару, додаю трохи борошна. Перемішую.
Продовжую додавати борошно частинами.
Спочатку замішую тісто в мисці, як воно починає відлипати від стінок, перекладаю на стіл і продовжую вимішувати руками.
Тісто виходить м’яке, наповнене пухирцями повітря.
Округлюю тісто і викладаю в тарілку, змащену олією. Зверху тісто теж змащую олією
Накриваю плівкою і ставлю на вистоювання у тепле місце, у мене це духовка з включеною лампочкою, на півтори години.
Поки тісто піднімається, готую начинку. У промиті та підсушені родзинки, додаю цукор, борошно та вершкове масло з холодильника. Перетираю всі продукти в крихту.
Тісто піднялося. Трохи обминаю його розкочую у прямокутний пласт.
На половину пласта висипаю приблизно половину підготовленого посипання.
Складаю тісто навпіл, краї тіста защипую і розкочую тісто в пласт.
Знову висипаю частину начинки на половину пласта та складаю пласт навпіл. Притискаючи його руками і розкачую качалкою.
Висипаю крихту, залишаючи трохи на посипання, складаю тісто навпіл і знову акуратно притискаю руками і розкачую.
Розрізаю пласт на прямокутники. З’єдную протилежні краї прямокутників і добре защипую.
Перекладаю булочки на лист, прикриваю плівкою і залишаю на вистоювання приблизно 30 хвилин.
Через 30 хвилин змащую булочки, акуратно, щоб не осадити тісто, розбовтаним яйцем
Зверху висипаю посипання, що залишилося.
Ставлю булочки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки приблизно 25 хвилин.
Смачного!