Ну які ж вони смачні та ніжні – немов тануть у роті! Лимонні тістечка готуються легко, швидко, із простих продуктів, які завжди знайдуться вдома.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 50 г
- Рослинна олія – 40 мілілітрів
- Розпушувач – 4 г
- Борошно – 170 г
- Цедра половини лимона
Для крему
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 2 столові ложки
- Кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки
- Лимонний сік – 1 столова ложка
- Цедра половини лимона
- Молоко – 300 мілілітрів
Для прикраси
- Цукрова пудра
- Шматочки апельсина
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо цукор і збиваємо вінчиком. Наливаємо олію і перемішуємо.
Додаємо терту цедру лимона, розпушувач і перемішуємо. Всипаємо все борошно і перемішуємо руками.
Викладаємо по невеликих шматочках тіста у форму для кексів. За допомогою дна склянки утрамбовуємо.
Дно посипаємо трохи борошном і робимо проколи вилкою. Випікаємо 35 хвилин, при температурі 180 градусів.
У каструлю розбиваємо яйце, додаємо цукор, терту цедру лимона та перемішуємо.
Додаємо кукурудзяний крохмаль, перемішуємо. Вливаємо молоко, перемішуємо та варимо на середньому вогні до загусання.
Викладаємо крем у готові кошики. Даємо повністю охолонути. Прикрашаємо шматочками апельсина та цукровою пудрою.
Смачного!