Нове

Ніжні ледачі вареники які зможе приготувати кожен

Ділюсь рецептом улюблених ледачих вареників! Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 1 яйце (С1)
  • 60 г борошна або 4 ст. без гірки
  • 1/2 ст. цукру
  • дрібка солі
  • ванільний цукор (за бажанням)
  • + 1 ст. ложка вершкового масла для подачі
  • + сметана для подачі

Приготування:

Рецепт на 3 порції. За бажанням вареники можна зробити не солодкі, а злегка солоні.

Сир потрібен однорідний, якщо у вас буде зернистий – його потрібно пробити блендером або протерти через сито.

Білок потрібно відокремити від жовтка. У сир додаю жовток, цукор і сіль. Перемішую.

Білок збиваю віночком у піну. Підмішую у сирну масу. Додаю борошно (для сухого сиру 60 г, для вологого – 80 г). Замішую трохи липке тісто.

Стіл присипаю борошном, тісто поділяю на 2 половини.

Кожну частину скочую в джгут.

Трохи присипаю борошном і нарізаю на шматочки товщиною 1,5 см.

Тепер можна зварити. Воду в каструлі доводжу до кипіння, додаю сіль. Кидаю вареники та перемішую. Коли спливуть, знижую температуру, щоб вода помірно кипіла і варю їх 2 хвилини.

Викладаю вареники на сито та зливаю воду. Відразу ж розкладаю по тарілках, присипаю цукром та поливаю гарячим розтопленим маслом.

Смачного!

Нове

Популярне