Ділюсь рецептом улюблених ледачих вареників! Дуже смачні, м’які та ніжні, а ще готуються досить швидко.
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 1 яйце (С1)
- 60 г борошна або 4 ст. без гірки
- 1/2 ст. цукру
- дрібка солі
- ванільний цукор (за бажанням)
- + 1 ст. ложка вершкового масла для подачі
- + сметана для подачі
Приготування:
Рецепт на 3 порції. За бажанням вареники можна зробити не солодкі, а злегка солоні.
Сир потрібен однорідний, якщо у вас буде зернистий – його потрібно пробити блендером або протерти через сито.
Білок потрібно відокремити від жовтка. У сир додаю жовток, цукор і сіль. Перемішую.
Білок збиваю віночком у піну. Підмішую у сирну масу. Додаю борошно (для сухого сиру 60 г, для вологого – 80 г). Замішую трохи липке тісто.
Стіл присипаю борошном, тісто поділяю на 2 половини.
Кожну частину скочую в джгут.
Трохи присипаю борошном і нарізаю на шматочки товщиною 1,5 см.
Тепер можна зварити. Воду в каструлі доводжу до кипіння, додаю сіль. Кидаю вареники та перемішую. Коли спливуть, знижую температуру, щоб вода помірно кипіла і варю їх 2 хвилини.
Викладаю вареники на сито та зливаю воду. Відразу ж розкладаю по тарілках, присипаю цукром та поливаю гарячим розтопленим маслом.
Смачного!