Покажу простий прийом, за рахунок якого баклажани швидко запікаються. Це дуже ніжна та смачна страва. А вся справа в білому соусі, який готується швидко, із простих продуктів, і для нього майонез чи сметана не потрібні. Він дає страві ніжний смак. Такі баклажани можна подавати у гарячому чи охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
Приготування:
У каструлю об’ємом 3 літри наливаємо воду (трохи більше половини каструлі), солимо та нагріваємо до кипіння. У баклажанів за допомогою овочечистки видаляємо шкірку.
Баклажани розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо чайною ложкою м’якуш із насінням. Отримуємо половинки з невеликими заглибленнями.
Половинки баклажанів відправляємо у киплячу воду. Після закипання варимо рівно 1 хвилину. Вони стануть трохи м’якими. За рахунок цього простого прийому баклажани швидко приготуються у духовці.
Форму змащуємо олією і викладаємо баклажани розрізаною стороною вгору.
Для соусу на сковороді або в ковші розтоплюємо вершкове масло і висипаємо борошно (я використовую вівсяне борошно, можна брати звичайне пшеничне). Перемішуємо вінчиком і обсмажуємо на слабкому вогні 30-40 секунд.
Потім додаємо тонким струмком молоко, інтенсивно помішуючи вінчиком, варимо кілька хвилин, поки суміш не загусне, і солимо. Суміш за консистенцією має вийти як густа сметана. Це соус бешамель, тільки з вівсяною мукою і без мускатного горіха.
Соус розподіляємо на половинках баклажана.
Зверху посипаємо натертим сиром і запікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах близько 15 хвилин.
Як тільки страва добре зарум’яниться, виймаємо. Аромат чудовий.
Баклажани виходять дуже ніжними, соковитими, ситними та смачними. За рахунок соусу бешамель і сиру набувають насиченого вершкового смаку. Їх можна подавати гарячими чи охолодженими. Це дуже смачно.
Смачного!!!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…