Нове

Ніжне та соковите м’ясо у фользі

Цей простий рецепт завжди допоможе вам приготувати неймовірно смачне м’ясо, запечене у фользі в духовці. Таким способом ви можете готувати телятину, яловичину, баранину, але мені найбільше подобається свинина, а саме шийка. Таке блюдо – це безпрограшний варіант для будь-якого святкового столу або званого обіду. Страва виходить настільки соковитою і ніжною, що абсолютно неможливо встояти перед нею і гості обов’язково будуть питати добавку. Готується воно досить просто, і поки блюдо запікається у фользі, у нас є час для створення святкових салатів або закусок. У холодному вигляді таке м’ясо може служити прекрасною альтернативою покупній буженині – бутерброди з ним виходять чудові.

Складові:

  • 1,1 кг м’яса (свинячої шийки)
  • сіль, перець, приправи, спеції за смаком
  • 25 мл домашнього майонезу
  • 25 мл рослинної олії
  • 25 мл томатного соусу
  • 15 мл гострої аджики

Приготування:

Свинячу шийку промити під проточною водою, обсушити паперовим рушником і відрізати всі пльоночки і непотрібні шматочки жиру.

У невеликій мисці змішати сіль, перець, приправи, майонез, томатний соус, рослинну олію і аджику до однорідності.

Нанести з усіх боків отриманий маринад на шматок м’яса (можна прямо руками, як би втираючи його), помістити його в контейнер, накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин (краще на ніч).

Потім упакувати свинину в фольгу так, щоб вона не торкалася зверху м’ясного шматка – зробити подобу будиночка і ретельно закрити місця стиків. Запікати м’ясо в добре розігрітій духовці до 190 С близько 70 – 80 хвилин. Далі

Акуратно розгорнути фольгу (НЕ обпечіться паром) і готувати відкритим ще хвилин 20 до красивої рум’яності. Щоб не пересушити свинину, періодично поливати її тим соком, який утворився під час приготування. Перед подачею на стіл акуратно нарізати м’ясо на тонкі пластинки гострим ножем. Смачного.

Також читайте: ЗАМІСТЬ КОТЛЕТ. ТАК МАЛО, ХТО ГОТУЄ, А ДАРЕМНО. СМАЧНА ЗАКУСКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ

Нове

Популярне