Нове

Ніжне печиво з соковитою яблучною начинкою

Тісто для цього чудового печива замішується на кефірі, але рецепт має свої секрети. Печиво виходить не тільки дуже смачним, але й соковитим, причому соковитість зберігається протягом кількох днів, навіть якщо печиво залишити просто на тарілці.

Отже, нам знадобиться 6 великих стиглих яблук, їх ми очищаємо від шкірки та насіння, після чого натираємо на звичайній терці. Одночасно з цим ставимо на плиту сковороду, додаємо шматочок вершкового масла – приблизно чайну ложку. Яблука відразу ж після натирання відправляємо на сковороду, не даючи їм потемніти на повітрі.

Додаємо до яблук ванільний цукор – 1 столову ложку та 2 столові ложки звичайного цукру. Нагрів середній, обсмажуємо яблука при постійному помішуванні протягом приблизно 7 хвилин, щоб вони стали м’якими, але не почали засмажуватися. Готову начинку перекладаємо на тарілку або миску і залишаємо до повного охолодження.

Тепер замішуємо тісто. Воно виходить ніжним та легким. У миску наливаємо кефір – 130 мл, додаємо м’яке вершкове масло – 120 грамів, жовток одного яйця, цукор – 2 столові ложки, сіль – дрібку та розпушувач – 1 чайну ложку. Замішуємо тісто, скочуємо його в кульку, накриваємо плівкою і забираємо в холодильник хвилин на 15 – 20.

Тісто розкочуємо на столі в тонкий прямокутний пласт, розподіляємо по всій поверхні начинку. Завертаємо в рулет по широкому краю, щоб він вийшов довгим.

Нарізаємо рулет на шматочки, переносимо їх на лист, вистеливши його пергаментом або килимком для випічки. Поверхню печива змащуємо збитим яйцем. За бажання можна посипати їх цукром. Випікаємо у прогрітій духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою (якщо перед випіканням не посипали цукром) та переносимо на тарілку.

Смачного!

Нове

Популярне