Рецепти

Ніжна яловича печінка у власному соку на плиті: мабуть, найпростіший спосіб приготування

Це дуже простий та корисний спосіб приготування печінки. Нічого обсмажувати не треба. Так готую будь-яку печінку. Вона завжди виходить ніжна, м’яка і дуже смачна. Потрібно мінімум простих продуктів, а результат просто відмінний. Покажу приготування на прикладі яловичої печінки.

Інгредієнти:

  • 800 г яловичої печінки
  • 2 шт. цибулі (середня)
  • 1,5 склянки молока
  • 1 лавровий лист
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • за смаком суміш перців
  • за смаком сіль

Приготування:

Видаляємо плівку, нарізаємо на середні шматки, заливаємо молоком і залишаємо на столі на 2 години. Молоко покращує смак і робить печінку ніжнішою.

Ще один продукт, який допоможе розм’якшити печінку – це цибуля. Нарізаємо її пір’ям, половину цибулі викладаємо на дно сковороди, додаємо олію, сіль, половину лаврового листа та суміш перців (дає гарний смак та гостроту). Спеції можна брати будь-які до смаку, а олію взагалі виключити.

Шматки печінки промиваємо та розміщуємо на цибулі.

Посипаємо печінку сіллю, сумішшю перців та додаємо лавровий лист.

Залишки цибулі викладаємо зверху, ще трохи солимо і перчимо. Воду не додаємо, сковороду закриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні після закипання 25 хвилин. Печінка готується у власному соку та соку від цибулі.

Ось така краса виходить. Аромат чудовий. 25 хвилин достатньо, щоб шматки печінки повністю приготувалися і залишилися ніжними, а цибуля стала м’якою. Рідина, що виділяється від цибулі та печінки, не до кінця випаровується, і на дні сковороди утворюється дуже смачний соус.

Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок такого приготування печінка виходить дуже м’яка, ніжна, спеції та цибуля дають їй відмінний смак. Це дуже смачно.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…