Нове

Ніжна яловича печінка у власному соку на плиті: мабуть, найпростіший спосіб приготування

Це дуже простий та корисний спосіб приготування печінки. Нічого обсмажувати не треба. Так готую будь-яку печінку. Вона завжди виходить ніжна, м’яка і дуже смачна. Потрібно мінімум простих продуктів, а результат просто відмінний. Покажу приготування на прикладі яловичої печінки.

Інгредієнти:

  • 800 г яловичої печінки
  • 2 шт. цибулі (середня)
  • 1,5 склянки молока
  • 1 лавровий лист
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • за смаком суміш перців
  • за смаком сіль

Приготування:

Видаляємо плівку, нарізаємо на середні шматки, заливаємо молоком і залишаємо на столі на 2 години. Молоко покращує смак і робить печінку ніжнішою.

Ще один продукт, який допоможе розм’якшити печінку – це цибуля. Нарізаємо її пір’ям, половину цибулі викладаємо на дно сковороди, додаємо олію, сіль, половину лаврового листа та суміш перців (дає гарний смак та гостроту). Спеції можна брати будь-які до смаку, а олію взагалі виключити.

Шматки печінки промиваємо та розміщуємо на цибулі.

Посипаємо печінку сіллю, сумішшю перців та додаємо лавровий лист.

Залишки цибулі викладаємо зверху, ще трохи солимо і перчимо. Воду не додаємо, сковороду закриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні після закипання 25 хвилин. Печінка готується у власному соку та соку від цибулі.

Ось така краса виходить. Аромат чудовий. 25 хвилин достатньо, щоб шматки печінки повністю приготувалися і залишилися ніжними, а цибуля стала м’якою. Рідина, що виділяється від цибулі та печінки, не до кінця випаровується, і на дні сковороди утворюється дуже смачний соус.

Готову печінку подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок такого приготування печінка виходить дуже м’яка, ніжна, спеції та цибуля дають їй відмінний смак. Це дуже смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне