Готуємо дуже смачну сирну запіканку за незвичайним рецептом. Вона складається з двох шарів: бархатистого сирного та найніжнішого сметанного шару, завдяки чому цей десерт гідно оцінять як дорослі, так і діти!
Інгредієнти:
Основа
- Сир – 700 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Цукор (за смаком) – 50 г
Сметанна заливка
- Сметана – 500 мл
- Яйце куряче – 1 шт
- Цукор – за смаком
- Ванільний цукор – 1 пакет.
Приготування:
Сир підійде будь-якої жирності, але, на мій погляд, чим жирніше, тим смачніше.
До сиру вбиваємо яйця, всипаємо манку або, як альтернатива, кукурудзяний крохмаль, додаємо цукор до смаку.
Перебиваємо за допомогою блендера в однорідну кремоподібну масу або використовуємо сито для перетирання сиру.
Форму змащуємо вершковим маслом та присипаємо манкою, діаметр даної форми 20 см.
Поступово розподіляємо сирне тісто за допомогою лопатки, додатково можна потрясти для надання рівної поверхні.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці.
За цей час приготуємо сметанну заливку.
Сметану будь-якої жирності, змішуємо з яйцем, додаємо цукор до смаку і пакетик ванільного цукру.
За допомогою віночка добре перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
Запіканка готувалася 27 хвилин, піднялася і підрум’янилася, духовку не вимикаємо, поверх виливаємо нашу сметанну заливку, форму потрібно ще трохи потрясти, щоб шар був рівний і розподілився з боків і відправити в духовку ще на 10 хвилин.
Смачного!