Нове

Ніхто не повірить, що це куряче філе: м’ясо виходить дуже соковитим та ніжним

Багато хто відмовляється від приготування курячої грудки, тому що вона виходить занадто сухою.

Але є один рецепт, який мене ніколи не підводить, перевірила вже багато разів. М’ясо виходить дуже соковитим. Хочу поділитись цим рецептом з вами.

Інгредієнти:

  • Зелень 3-4 гілочки (у мене петрушка)
  • Цедра лимона 1 ч.л
  • Кунжут 1 ст.л
  • Панірувальні сухарі 4 ст.л
  • Куряче філе 2 шт
  • Копчена паприка 1 ч.л
  • Сіль 0,5 ч.л
  • Оливкова олія (можна соняшникова) 4 ст.л

Приготування:

Готуємо панірування для курки. Нарізаємо 3-4 гілочки зелені і складаємо в миску.

Сюди ж додаємо 1 чайну ложку протертої через терку цедри лимона, всипаємо 1 ст. л. кунжуту та 4 ст. л. панірувальних сухарів. Все добре перемішуємо.

Також необхідно підготувати суху суміш для натирання курячої грудки. У чашці змішуємо 1 ч. л. копченої перуки та 0,5 ч. л. солі. Беремо 2 курячі філе і обмазуємо його цією сухою сумішшю.

Форму для запікання змащуємо олією.

Зверніть увагу. Я рекомендую в цьому рецепті використовувати саме оливкову олію.

Далі обвалюємо куряче філе в паніровці, яку готували спочатку рецепту. Викладаємо філе у форму і зверху посипаємо залишками паніровки.

Потім слід накрити форму фольгою та відправити філе запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. За цей час м’ясо дійде готовності.

Але, звичайно, нам потрібно, щоб страва придбала приємну золотисту скоринку. Для цього м’ясо потрібно запікати в духовці протягом 10 хвилин, але тільки попередньо прибравши фольгу.

Шматочки філе викладаємо на лист салату та можна подавати страву до столу. Виглядає воно, звісно, дуже апетитно. Але на смак воно ще краще. Курочка виходить неймовірно соковитою та ніжною.

Нове

Популярне