Традиції – це добре, але іноді їх можна змінювати. Хто сказав, що “Олів’є” потрібно готувати тільки в Новий рік і зі звичних нам продуктів. Сьогодні будемо готувати “Олів’є” з маринованими грибами і карбонад.
Інгредієнти:
- картопля варена – 500 г (4 великих шт.)
- яйця варені – 4 шт.
- морква – 1 шт.
- огірки солоні – 220 г (2 середніх)
- карбонад (балик) копчено-варений – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- гриби мариновані (печериці) – 1 банка (550 мл)
- майонез – 250 мл
- сіль за смаком
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
Приготування:
- Починаємо приготування традиційно з картоплі. Відварюємо її в мундирі і нарізаємо на невеликі кубики.
- Тепер нарізаємо яйця. Часто при варінні жовток стає синюватим. Для того, щоб цього уникнути – є невеликий секрет.
- Яйця варіть не більш як 5 хвилин і відразу, як тільки ви їх зварили, кладіть в холодну воду. Тоді жовток залишиться яскраво-жовтим.
- Далі замість ковбаси в салат «Олів’є» ми будемо класти карбонад, також можна взяти і балик. Його теж нарізаємо на маленькі кубики.
- Карбонад або балик беріть варено-копчений.
- Варену моркву також нарізаємо на маленькі кубики і пересипаємо до решти інгредієнтів.
- Далі нарізаємо солоні огірки і одну невелику цибулину.
- Тепер для цього салату беремо незвичайний інгредієнт – мариновані печериці. Нарізаємо їх тонкими слайсами. 3 грибочки залишаємо для прикраси.
- Ну і останній штрих – це свіжа зелень. Я раджу брати мікс – кріп, петрушка і зелену цибулю. Пересипаємо подрібнену зелень до решти інгредієнтів, за смаком додаємо сіль і кладемо майонез. Добре все перемішуємо. Якщо хочеться більш легкий варіант салату, то можна майонез і сметану змішати 50 на 50.
- Приступаємо до формування страви. У мене є сервіроване кільце, ставимо його на тарілку, перекладаємо в нього салат. Знімаємо кільце і у нас виходить ось така краса. Зверху прикрашаємо кропом і грибочками.
- Обов’язково спробуйте такий варіант приготування салату «Олів’є»: замість ковбаси – карбонад з легким димним ароматом, замість горошку – мариновані гриби. Це дуже смачно! Рекомендую!
Смачного!
Також читайте: САЛАТ “ГРИБНА ПОЛЯНА” СЕРЙОЗНИЙ КОНКУРЕНТ ОЛІВ’Є