Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 190 г
- Цукрова пудра – 40 г
- Масло вершкове (холодне) – 110 г
- Яйце (середнє) – 1 штука
- Розпушувач – 3 г
Начинка
- Сметана – 200 г
- Крохмаль кукурудзяний – 10 г
- Цукор – 30 г
- Полуничний джем – 2 ст. ложки
Приготування:
У глибоку тарілку просіюємо борошно, насипаємо цукрову пудру, розпушувач і розмішуємо.
Додаємо натерте на великій терці вершкове масло і розмішуємо руками.
Додаємо яйце, перемішуємо та замішуємо тісто. Ділимо на дві нерівні частини. Невелику частину тіста загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хв.
Іншою частиною тіста заповнюємо дно форми 18 сантиметрів, формуємо бортики та прибираємо в холодильник на 30 хв.
У чисту тарілку кладемо сметану, насипаємо цукру, кукурудзяного крохмалю і змішуємо до однорідності.
У чисту тарілку вливаємо яєчний білок і збиваємо міксером, одночасно підсипаючи цукор.
Викладаємо поступово білки у тарілку зі сметанною масою, змішуємо.
У форму на тісто викладаємо джем та розподіляємо.
Потім викладаємо начинку.
Маленьку частину тіста натираємо на великій терці зверху на пиріг.
Випікаємо 35-40 хвилин, при температурі 180 градусів.
Смачного!