Нове

Незвичайний і неймовірно смачний пиріг з найніжнішим суфле та джемом

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно – 190 г
  • Цукрова пудра – 40 г
  • Масло вершкове (холодне) – 110 г
  • Яйце (середнє) – 1 штука
  • Розпушувач – 3 г

Начинка

  • Сметана – 200 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 г
  • Цукор – 30 г
  • Полуничний джем – 2 ст. ложки

Приготування:

У глибоку тарілку просіюємо борошно, насипаємо цукрову пудру, розпушувач і розмішуємо.

Додаємо натерте на великій терці вершкове масло і розмішуємо руками.

Додаємо яйце, перемішуємо та замішуємо тісто. Ділимо на дві нерівні частини. Невелику частину тіста загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хв.

Іншою частиною тіста заповнюємо дно форми 18 сантиметрів, формуємо бортики та прибираємо в холодильник на 30 хв.

У чисту тарілку кладемо сметану, насипаємо цукру, кукурудзяного крохмалю і змішуємо до однорідності.

У чисту тарілку вливаємо яєчний білок і збиваємо міксером, одночасно підсипаючи цукор.

Викладаємо поступово білки у тарілку зі сметанною масою, змішуємо.

У форму на тісто викладаємо джем та розподіляємо.

Потім викладаємо начинку.

Маленьку частину тіста натираємо на великій терці зверху на пиріг.

Випікаємо 35-40 хвилин, при температурі 180 градусів.

Смачного!

Нове

Популярне