Приготуємо незвичайні тюфтельки з в’яленими яблуками в томатно-вершковому соусі. Рецепт простий, доступний виходить нереально смачно – вам сподобається!
Для приготування потрібно не так вже й багато часу, однак, поки тюфтельки готуються, можна швиденько приготувати до них улюблений салат і повноцінна вечеря для всієї родини готова!
Інгредієнти для тефтелей::
- Фарш свинячо-яловичий – 400 г
- В’ялені яблука (замочені у воді) – 80 г
- Яйце – 1 шт
- Цибуля – 1/4 шт
- Вершкове масло
- Часник – 1 маленький зубчик
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Інгредієнти для соусу:
- Хрін вершковий – за смаком
- Сметана – 3 ст. ложки
- Томати пелаті – 2 ст. ложки
- Цибуля – 0.5 шт
- Цукор – 0.5 ст. ложки
- Яйце – 1 шт
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Приготування:
У миску з фаршем відправляємо дрібно нарізані четвертинку цибулини та маленький зубчик часнику. На смак додаємо сіль, перець, розбиваємо у фарш одне яйце і додаємо дрібно нарізані в’ялені яблука (заздалегідь відмочені у воді). Фарш з яблуками добре перемішуємо. Внутрішню частину сковороди (в якій можна запікати в духовці) змащуємо вершковим маслом. З фаршу формуємо тюфтельки та викладаємо на сковороду. Сковороду з фрикадельками відправляємо у розігріту до 215 градусів духовку на 9 хвилин.
Приступимо до приготування томатно-вершкового соусу до фрикадельок. У миску відправляємо дрібно нарізану половинку цибулини, додаємо кілька столових ложок томатів пелаті та сметану. На кінчику столової ложки відправляємо в соус вершковий хрін, половину столової ложки цукру, до смаку солимо і розбиваємо одне яйце. Все ретельно перемішуємо та заливаємо тефтелі приготованим соусом. Сковороду відправляємо до духовки ще на 6 хвилин.
Готові тюфтельки викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню, томатами, редисом і подаємо зі сметаною. Смачного!