Поки ще сезон кабачків не настав, а улюбленого закусочного торта хочеться. Вирішила поекспериментувати та приготувати закусочний торт із капусти. Виявилося дуже смачно. Класна альтернатива, на смак вони досить схожі. Закусочний торт із капусти оцінила вся родина.
Інгредієнти:
Капустяні млинці:
- Капуста – 500 г (краще молода)
- Яйця – 3 шт
- Кефір – 100 мл
- Борошно – 5 ст.л
- Сіль
- Куркума
Сметанний соус:
- Сметана – 150 г
- Часник – 4-5 зуб.
- Сіль
- Спеції
Приготування:
Закусочний торт складатиметься з капустяних млинців, давайте їх і приготуємо. Наріжте тонко 500 г капусти, найкраще взяти молоду. Капусту солимо і добре мнемо руками, щоб вона стала м’якою. Якщо брати молоду, то часу потрібно менше.
3 яйця збиваємо із сіллю та куркумою. Куркуму я використала для кольору.
Зливаємо 100 мл кефіру та перемішуємо.
Додаємо в тісто 5 ст.л борошна та замішуємо тісто.
У тісто додаємо капусту та подрібнену зелень. Перемішуємо.
На розігрітій сковороді смажимо капустяні млинці з двох боків. Капустяне тісто розподіляємо ложкою.
Приготуємо крем для нашого тортика. Змішуємо 150 г сметани, сіль та перець, видавлюємо часник. Перемішуємо.
Збираємо капустяний торт. Кожен млинець змащуємо соусом, а зверху розподіляємо нарізаний помідор. Збираємо торт доки не закінчаться всі інгредієнти.
Зверху торт я також прикрасила соусом, помідорами та зеленню. Закусочний капустяний торт готовий. Можна прибрати на просочення, а якщо не терпиться, то можна відрізати шматочок відразу.
Смачного!