Рецепти

Незвичайна картопляна запіканка з фаршем та капустою

Рецепт картопляно-м’ясної запіканки з цікавою назвою. Готується вона у вигляді закритого пирога із начинкою. Як основа використовується терта картопля. Готуємо начинку з м’ясного фаршу з додаванням нарізаних овочів. Доповнюємо вершковим маслом, яке при запіканні повністю її просочує, роблячи соковитіше, м’якше і ароматніше. Запіканка подається на стіл у теплому вигляді, обов’язково доповнюється соліннями – квашеною капустою, солоними огірками або помідорами.

Інгредієнти:

  • Картопля сира – 1,5 кг.
  • Фарш – 400 г.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Капуста свіжа – 150 г.
  • Вершкове масло – 60-100 г.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

Приготуйте начинку. Картоплю очистіть, вимийте. 400 г картоплі від загального обсягу наріжте тонкою соломкою, завантажте в простору ємність.

Качан капусти відокремте від верхніх листочків, нашаткуйте тонкими смужками, додайте до картоплі.

Головку цибулі наріжте дрібним кубиком. До основного складу додайте м’ясний фарш і нарізку цибулі, присипте сіллю та меленим перцем до смаку. Суміш ретельно перемішайте краще руками, з’єднуючи всі інгредієнти між собою.

Картоплю, що залишилася, натріть на великій тертці, присипте сіллю, дайте постояти 5 хвилин, щоб стружка пустила сік. Дно та боки круглої форми для запікання діаметром 20 см змастіть олією. Картоплю повністю відіжміть від соку, більшу частину стружки викладіть на дно форми, формуючи високі борти.

Всередину викладіть підготовлену начинку з фаршу та овочів. На начинку помістіть кілька шматочків м’якого вершкового масла (40 г).

Начинку прикрийте другою половиною картопляної стружки, добре утрамбуйте картоплю з боків та зверху, притискаючи руками або силіконовою лопаткою. Зверху заготовки також викладіть шматочки масла.

Духовку прогрійте до 200 градусів, на середню полицю поставте форму із вмістом. Запікайте виріб близько 60-80 хвилин до готовності. Верхній шар та боки запіканки повинні добре підрум’янитися.

Після приготування пиріг трохи остудіть у формі, потім перекладіть на тарілку, наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…