Нове

Незвичайна картопляна запіканка з фаршем та капустою

Рецепт картопляно-м’ясної запіканки з цікавою назвою. Готується вона у вигляді закритого пирога із начинкою. Як основа використовується терта картопля. Готуємо начинку з м’ясного фаршу з додаванням нарізаних овочів. Доповнюємо вершковим маслом, яке при запіканні повністю її просочує, роблячи соковитіше, м’якше і ароматніше. Запіканка подається на стіл у теплому вигляді, обов’язково доповнюється соліннями – квашеною капустою, солоними огірками або помідорами.

Інгредієнти:

  • Картопля сира – 1,5 кг.
  • Фарш – 400 г.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Капуста свіжа – 150 г.
  • Вершкове масло – 60-100 г.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

Приготуйте начинку. Картоплю очистіть, вимийте. 400 г картоплі від загального обсягу наріжте тонкою соломкою, завантажте в простору ємність.

Качан капусти відокремте від верхніх листочків, нашаткуйте тонкими смужками, додайте до картоплі.

Головку цибулі наріжте дрібним кубиком. До основного складу додайте м’ясний фарш і нарізку цибулі, присипте сіллю та меленим перцем до смаку. Суміш ретельно перемішайте краще руками, з’єднуючи всі інгредієнти між собою.

Картоплю, що залишилася, натріть на великій тертці, присипте сіллю, дайте постояти 5 хвилин, щоб стружка пустила сік. Дно та боки круглої форми для запікання діаметром 20 см змастіть олією. Картоплю повністю відіжміть від соку, більшу частину стружки викладіть на дно форми, формуючи високі борти.

Всередину викладіть підготовлену начинку з фаршу та овочів. На начинку помістіть кілька шматочків м’якого вершкового масла (40 г).

Начинку прикрийте другою половиною картопляної стружки, добре утрамбуйте картоплю з боків та зверху, притискаючи руками або силіконовою лопаткою. Зверху заготовки також викладіть шматочки масла.

Духовку прогрійте до 200 градусів, на середню полицю поставте форму із вмістом. Запікайте виріб близько 60-80 хвилин до готовності. Верхній шар та боки запіканки повинні добре підрум’янитися.

Після приготування пиріг трохи остудіть у формі, потім перекладіть на тарілку, наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.

Нове

Популярне