Сьогодні у нас зовсім нескладний та швидкий рецепт. Готуватимемо пишні та м’які палички. Тісто роблю на сметані і обов’язково додаю більше зеленої цибулі. Палички ідеальні для перекушування, до перших страв замість хліба або просто із солодким чаєм.
Інгредієнти:
Приготування:
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 0,5 ч.л. солі та злегка збиваємо вінчиком. Тепер відправляємо до яєць 250 г сметани.
Сметану беріть 15-20% і бажано кімнатну температуру.
Далі в яєчно-сметанну масу додаємо 100 г тертого сиру, трохи вареної ковбаси (можна і без неї) і подрібнені пір’їни зеленої цибулі.
Її я завжди намагаюся класти якомога більше, прямий такий гарний пучок.
Перемішуємо всі інгредієнти разом і висипаємо 400 г борошна, а також 0,5 ч.л. соди. Замішуємо тісто. Воно має залишитись м’яким, але не прилипати до рук.
У вас муки може піти трохи більше, ніж я вказала в рецепті. Це залежить і від самого борошна, і від жирності сметани, і від розміру яєць, але в той же час намагаємося не забити тісто борошном.
Тепер накриваємо його рушником або кришкою та залишаємо так на столі на 10 хвилин.
Через 10 хвилин перекладаємо тісто на добре припилений борошном стіл, зверху тісто також присипаємо борошном, щоб не прилипло до качалки, і розкочуємо в пласт завтовшки 0,5 см. Розрізаємо тісто навпіл, а потім на смужки шириною 3,5 см.
Тісто дуже ніжне, тому беремо заготовки до рук акуратно.
У сковороду наливаємо олію, добре нагріваємо її і обсмажуємо палички з двох сторін до золотистого кольору.
Вогонь робимо нижче середнього, щоб тісто встигало просмажитись усередині та палички не підгоріли.
Перекладаємо їх на тарілку, застелену паперовими рушниками та одразу, гарячими, подаємо.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…