Нове

Неймовірний десерт: печиво «Гата»

Печиво «Гата» – це справжня класика української кухні, яка здатна зігріти душу своїм неповторним смаком і ароматом. Цей рецепт принесе вам згадки про теплі родинні свята та незабутні моменти дитинства. Приготування «Гати» не потребує великих зусиль, але ви отримаєте чудовий результат, який подарує вам радість і задоволення.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г
  • Маргарин – 200 г
  • Кефір – 130 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Сода – 0,5 ч. л
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Вершкове масло – 60 г
  • Волоські горіхи, подрібнені – 50 г
  • Білок – 1 шт
  • Жовток – 1 шт

Приготування:

Для тіста змішайте кефір, яйце, сіль і соду. На стіл просійте борошно, зверху розкладіть маргарин, нарізаний кубиками. Рубайте борошно з маслом в дрібну крихту. Додайте туди кефірну суміш. Замісіть тісто, утворіть з нього кулю і відправте в холодильник на 1 годину. Для начинки змішайте цукор, ванільний цукор, борошно з розтопленим маслом. Розподіліть тісто з холодильника на 3 частини, розкочуйте в прямокутник товщиною 2 мм. Змастіть білком, розподіліть поверхню начинкою, посипте горішками. Скрутіть рулетом. Змастіть жовтком. Пекти в розігрітій до 190°C духовці 20-30 хвилин.

Нове

Популярне