Печиво «Гата» – це справжня класика української кухні, яка здатна зігріти душу своїм неповторним смаком і ароматом. Цей рецепт принесе вам згадки про теплі родинні свята та незабутні моменти дитинства. Приготування «Гати» не потребує великих зусиль, але ви отримаєте чудовий результат, який подарує вам радість і задоволення.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 г
- Маргарин – 200 г
- Кефір – 130 мл
- Яйце – 1 шт
- Сода – 0,5 ч. л
- Сіль – щіпка
Для начинки:
- Борошно – 150 г
- Цукор – 200 г
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
- Вершкове масло – 60 г
- Волоські горіхи, подрібнені – 50 г
- Білок – 1 шт
- Жовток – 1 шт
Приготування:
Для тіста змішайте кефір, яйце, сіль і соду. На стіл просійте борошно, зверху розкладіть маргарин, нарізаний кубиками. Рубайте борошно з маслом в дрібну крихту. Додайте туди кефірну суміш. Замісіть тісто, утворіть з нього кулю і відправте в холодильник на 1 годину. Для начинки змішайте цукор, ванільний цукор, борошно з розтопленим маслом. Розподіліть тісто з холодильника на 3 частини, розкочуйте в прямокутник товщиною 2 мм. Змастіть білком, розподіліть поверхню начинкою, посипте горішками. Скрутіть рулетом. Змастіть жовтком. Пекти в розігрітій до 190°C духовці 20-30 хвилин.