Приголомшливий десерт з яскравим кольором, який нікого не залишить байдужим! Ніжний і красивий бісквіт, який так і манить, щоб його спробували! А шоколадна глазур чудово доповнює бісквіт і перетворює його у вишуканий десерт! Морква зовсім не відчувається ні за смаком, ні в текстурі тіста, а ароматом його насичує ваніль і цедра апельсина. Це дійсно дуже смачно!
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 300 г очищеної моркви
- 4 яйця
- 200 мл рослинної рафінованої олії
- 170 г цукру
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- цедра одного апельсина
Глазур:
- 100 г темного шоколаду
- 200 мл молока
- 15 г вершкового масла
- 2 стол.л меду
Приготування:
- В чашу блендера викласти моркву, влити рослинну олію і додати цукор. Все добре збити до однорідної концистенції.
- Додати яйця і знову збити.
- Перелити масу в чашу, додати ванільний цукор і цедру апельсина, перемішати.
- До борошна висипати розпушувач, перемішати.
- Об’єднати сухі інгредієнти з рідкими та змішати до однорідної маси без грудочок.
- Дно форми застелити пергаментом.
- Перекласти тісто і розрівняти. Випікати в добре розігрітій духовці при 180С близько 40-50 хвилин.
Поки бісквіт остигає, можна приготувати глазур
- Змішати всі інгредієнти.
- Поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння.
- Варити глазур після закипання близько 5 хвилин.
- Готовою глазур’ю покрити весь бісквіт.
- Прикрасити за бажанням.
- Готовому морквяному бісквіту дати повністю охолонути і можна подавати до столу.
Смачного!
Читайте також: ПЕЧИВО, БАНАНИ ТА СМЕТАНА – ВСЕ, ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ ДЛЯ ДЕСЕРТУ ЗА 15 ХВИЛИН