Нове

Неймовірно смачні та ніжні оладки з гарбуза: банальний рецепт, але щоразу просять приготувати ще

Інгредієнти:

  • гарбуз натертий на великій тертці – 2 склянки (~ 450 г)
  • борошно – 1 – 1,5 склянки
  • кефір – 1 склянка
  • 1 яйце
  • цукор – 2 ст.л.
  • сода – 1/2 ч.л.
  • сіль – щіпка
  • олія – ​​для смаження

Приготування:

Почнемо з гарбуза. Очищений гарбуз потрібно натерти на великій тертці. Натертий гарбуз перекладаємо в миску.

В окрему ємність наливаємо склянку кефіру, додаємо сюди пів чайної ложечки соди, щіпку солі, 2 столові ложки цукру.

Цукор додавайте за смаком. І розбиваємо сюди 1 яйце, трошки збиваємо вінчиком чи ложкою. Соду гасити не потрібно, кефір погасив за нас соду.

Тепер додаємо сюди наш гарбуз і знову цю масу перемішуємо. Далі всипаємо склянку борошна, це приблизно 5-6 ст. ложок борошна.

Тісто готове, якщо ви хочете, щоб ваші оладки з гарбуза вийшли пишними, значить робіть його густим, додавайте борошна стільки, щоб вийшла густа консистенція.

На добре розігріту сковорідку наливаємо олію і столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки.

Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Займає це зазвичай близько 2 хвилин. З рештою тіста проробляємо те саме.

Гарбузові оладки готові, вони просмажені та ніжні всередині. Подавати їх можна зі сметаною, медом, джемом чи варенням.

Смачного!

Нове

Популярне