Рулетики зі свинини з начинкою з грибів чудово підійдуть як основна страва на будь-який святковий стіл. Такі рулетики з грибами дуже смачні та ароматні, а на столі виглядають красиво та апетитно. За рахунок панірування м’ясо залишається ніжним та соковитим. Воно чудово поєднується з начинкою з обсмажених грибочків та ароматного перчика.
Готуються такі м’ясні рулетики із грибами досить просто. Вони не заберуть у вас багато часу у святковий день. У рецепті я використовую свинину, але можна також приготувати рулетики з курячого філе.
Обов’язково візьміть на замітку рецепт цієї м’ясної страви.
Інгредієнти:
- свинина (карбонад) – 1 кг
- печериці – 400 г
- яйця – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець солодкий – 1 шт.
- сухарі панірувальні – 150 г
- олія рослинна – для обсмажування
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
Спочатку приготуємо начинку. 400 г печериць миємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Одну цибулину також нарізаємо кубиками.
Один солодкий перець очищаємо від насіння та ріжемо на смужки. Смужки перцю нарізаємо кубиками.
У добре розігріту сковороду кладемо нарізані гриби. Смажимо на великому вогні до випаровування всієї рідини. Періодично гриби перемішуємо.
Коли випарується рідина, наливаємо в сковороду до грибів олію. Сюди ж кладемо нарізану цибулю.
Смажимо гриби з цибулею до золотистості цибулі.
Наприкінці все солимо до смаку і перчимо чорним меленим перцем. Перемішуємо.
Готові гриби перекладаємо у миску. До них додаємо нарізаний перець. Усе перемішуємо.
Беремо 1 кг свинячого м’яса, яке підходить для відбивних. Я використовую карбонад. М’ясо нарізаємо пластинками завтовшки приблизно 8-10 мм.
Пластинки м’яса добре відбиваємо з обох боків молотком для м’яса. Чим краще м’ясо відбите молотком, тим краще і красивіше воно згорнеться в рулетик.
Усі шматочки м’яса розкладаємо на дошці. Солимо з одного боку і перчимо чорним меленим перцем. М’ясо складаємо стопочкою, розтираючи приправи м’яса.
Готуємо рулетики. Кладемо шматочок підготовленого м’яса. На нього викладаємо приблизно 1 ст. ложку начинки. Кількість начинки залежить від розміру шматка м’яса. Скручуємо в рулетик. Таким методом начиняємо та скручуємо всі рулетики.
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо трохи солі. Збиваємо їх вилкою.
Сковороду ставимо на вогонь і наливаємо олію. Шар олії має вийти 0,5 см або трохи більше.
Підготовлені м’ясні рулетики спочатку обмочуємо у збитому яйці. Потім обвалюємо в панірувальних сухарях. Викладаємо їх на сковороду з нагрітою олією. Кладемо зрізом донизу, щоб він відразу засмажився і рулетик не розкрутився.
Обсмажуємо рулетики із трьох або чотирьох сторін приблизно по 2 хвилини. Смажимо рулетики на вогні нижче за середній. На кожну порцію рулетиків йде по 6-8 хвилин.
Готові м’ясні рулети викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Для подачі на святковий стіл блюдо прикрашаємо листям салату. Посередині викладаємо приготовані м’ясні рулетики.
М’ясні рулети вийшли дуже смачними та ситними. Ніжне м’ясо чудово поєднується з ароматною грибною начинкою. Такі рулетики готуються досить просто і чудово підходять як гаряча страва на святковий стіл.
Смачного!