Рецепти

Неймовірно смачна курка, запечена з лимоном і часником

Цей рецепт запеченої курки з лимоном і часником принесе вам неперевершений смак та аромат від найпростіших інгредієнтів. Запечена курка завжди буде відмінним вибором для обіду або вечері, особливо коли вам потрібно щось швидке, смачне та ситне.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сіль, перець – на смак
  • Часник – 1 головка
  • Лимон – 1 шт
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л

Приготування:

Промийте курку та розріжте шкіру до суглобів там, де стегна з’єднуються з грудкою: так тушка рівномірно просмажиться. Щедро натріть птицю ззовні та всередині сіллю і перцем, перенесіть у форму для запікання і покладіть по боках розрізані пополам лимон і часник. Полийте курку олією та відправте у духовку на 45 хвилин. Потім проколіть ножем найтовщий шматок тушки та подивіться на сік. Якщо він буде прозорим, це означає, що страва готова. Якщо червонуватим, продовжуйте запікати курку, перевіряючи кожні 5 хвилин. Вийміть готову птицю з духовки, дайте відпочити 15 хвилин і розріжте на порційні шматки.

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…