Цей рецепт запеченої курки з лимоном і часником принесе вам неперевершений смак та аромат від найпростіших інгредієнтів. Запечена курка завжди буде відмінним вибором для обіду або вечері, особливо коли вам потрібно щось швидке, смачне та ситне.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сіль, перець – на смак
- Часник – 1 головка
- Лимон – 1 шт
- Оливкова олія – 3-4 ст. л
Приготування:
Промийте курку та розріжте шкіру до суглобів там, де стегна з’єднуються з грудкою: так тушка рівномірно просмажиться. Щедро натріть птицю ззовні та всередині сіллю і перцем, перенесіть у форму для запікання і покладіть по боках розрізані пополам лимон і часник. Полийте курку олією та відправте у духовку на 45 хвилин. Потім проколіть ножем найтовщий шматок тушки та подивіться на сік. Якщо він буде прозорим, це означає, що страва готова. Якщо червонуватим, продовжуйте запікати курку, перевіряючи кожні 5 хвилин. Вийміть готову птицю з духовки, дайте відпочити 15 хвилин і розріжте на порційні шматки.