Ніжна сирна середина, а зверху надзвичайний сметанковий крем. Він, як щось неймовірно легке, гармонійно поєднується з сиром, що робить просту запіканку чудовим десертом! Обов’язково приготуйте і спробуйте!
Інгредієнти:
Сирний прошарок:
- 700 г сиру
- 2 яйця
- 60 г цукру
- 2 стол. л манки
- 100 мл молока
- 10 г ванільного цукру
Сметанковий прошарок:
- 500 г сметани
- 1 яйце
- 1 ч.л крохмалю
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Приготування
- В гаряче молоко висипати манку, перемішати та залишити на 10 хвилин, щоб манка розбухла.
- Окремо збити яйця з цукром і ванільним цукром.
- Додати протертий через сито сир, перемішати.
- У кінці викласти манку з молоком і знову перемішати.
- Підготувати форму, дно і боки форми змастити вершковим маслом.
- Перекласти сирну масу в форму і випікати при 170С близько 30-35 хвилин.
- Для сметанкового шару змішати всі інгредієнти: сметану, яйце, цукор і ванільний цукор, крохмаль.
- Через 30 хвилин дістати запіканку і вилити зверху сметанкову масу.
- Трішки потрясти, щоб вона рівномірно розподілилася. Знову покласти в духовку ще на 20-25 хвилин.
Смачного!
Читайте також: ДЕСЕРТИ ДЛЯ ДІЄТИ: СИРНИЙ ТОРТ З МАКОМ